Bakandan birlik çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Bakandan birlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2008 18:10

Hollanda Uyum Bakanı Ella Vogelaar, Zaandam Poelenburg semtini ziyaret edip Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. Bakan "Ülke genelinde olduğu gibi, bu semtte de problemler yaşanıyor ve bunlara çözüm aranıyorsa, o zaman farklı kültürlerin el ele vermesi gerekir" diyerek birlik çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

KUZEY Hollanda’nın Zaandam kentinde Türk kökenli işadamları ile bir araya gelen Hollanda Uyum Bakanı Ella Vogelaar, Türklerin dertlerini dinleyerek tavsiyelerde bulundu.

Hollanda genelinde belirlenen ‘40 sorunlu semt’ çerçevesinde yapılan ziyaretlerde Türklerin yoğun olarak yaşadığı ve 40 sorunlu semt arasında yer alan Zaandam Poelenburg semtini ziyaret eden bakan Ella Vogelaar, Bloemkorf iş merkezinde verilen öğle yemeğinde Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. Yemekte Türk döneriyle, Türk lahmacunu yiyen bakan yaptığı konuşmasında 'Ülke genelinde olduğu gibi, bu semtte de problemler yaşanıyor ve bunlara çözüm aranıyorsa, o zaman farklı kültürlerin el ele vermesi gerekir' diyerek Türklere birlik çağrısı yaptı.

TÜRKLERİN EKONOMİYE KATKISI

Bakan Vogelaar 'Bizler Türk iş adamlarının bu ülkeye ne kadar ekonomi katkı yaptığını çok iyi biliyoruz ve bundan da gurur duyuyoruz. Ülke genelinde veya yerel bölgelerde problemler varsa veya yaşanıyorsa, huzurlu bir yaşam için el ele verip, hep birlikte bunlara çözüm aramalıyız. Kişisel sorumluluklarınızı yerine getirmiş olabilirsiniz, fakat bu yeterli olmayabilir, onun için bu ülkede yaşayan farklı kültürler el ele vererek Hollanda’nın değerlerine saygı duyup bu ülkeye uyum sağlamalıdırlar' diyerek yaşanan problemlerin yalnızca el ele verilerek çözülebileceğini söyledi.

Uyum Bakanıyla bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Kadir Taşdelen, Havva Başkal, Ahmet Kalaycı, Filiz Ülker, Erdoğan Metin, Kasım Et, Ayşin Yavaş, Zekeriya Başkal, Rojhat Yolcu ve Sibel Ünlü 'Öncelikle bir bakanla bir araya gelmek bizleri mutlu etti. Kendisiyle yaptığımız görüşmede yaşadığımız sıkıntıları dile getirdik. Bu semtte yaşayanların yüzde 90’ı yabancı kökenli. Hollandalılar burada yaşamak istemiyor, sanki bizden kaçıyorlar. Bizlerden uyum isteniyorsa, öncelikle Hollandalıların bizleri kabul etmesi gerekir. Biz Hollandalının bize komşu olmasını istiyorsak, onlar da bir Türk’ün kendilerine komşu olmasını istemelidirler' diyerek uyumun tek taraflı olmadığını bakana söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!