Bakana göre, ‘Burası benim ülkem, sen burada misafirsin’ sözleri ırkçılık değilmiş

Güncelleme Tarihi:

Bakana göre, ‘Burası benim ülkem, sen burada misafirsin’ sözleri ırkçılık değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2022 10:23

Berlin’de icra takibi için gittikleri evde Suriyeli aileye yönelik tutumuyla eleştiren ve yabancı düşmanı içerikli sözleri nedeniyle hakkında disiplin soruşturması başlatılan Berlinli polise, Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser'den destek geldi.

Haberin Devamı

GÖREVE geldiğinden bu yana en büyük tehdidin aşırı sağdan geldiğini belirten Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Berlin Polisi’nin görev sırasında Suriyeli kadına yönelik kullandığı “Burası benim ülkem ve sen burada misafirsin” sözleri ırkçı ifade olarak görüp görmediği sorusuna, “Hayır, bunu ırkçılık olarak görmüyorum” diye yanıt verdi. Bakan Faeser, ırkçılıkla ilgili suçlamaları kastederek, bu ayrımın çok hassas bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Polis içinde de ırkçılık olduğunu kaydeden Faeser, “Ve eğer birileri birilerine kötü davranıyor ve ayrımcılık yapıyorsa, buna da müsamaha göstermeyiz” dedi. Faeser, görev başındaki memurların suçla mücadele ederken harekete geçmeleri ve olayları ‘açıkça’ ele almalarının anlaşılması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘AYRIMCI TACİZ NİTELİĞİ TAŞIYOR’
Berlin İçişleri Senatörlüğü Müsteşarı Torsten Akmann (SPD) ise Berlin Eyalet Parlamentosu İçişleri Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, olayı farklı yorumlamıştı. Akmann, “Berlin’de böyle bir polis memuru istemiyoruz” diyerek tepkisini göstermiş ve hem cezai hem de disiplin soruşturmalarının devam ettiğini söylemişti. Akmann, ilgililer tarafından yayınlanan operasyon videosunun, ‘görevli memurun Suriyeli aileye yönelik yabancı düşmanı yorumlar yaptığını ve yabancı düşmanı bir şekilde hareket ettiğini çok açık bir şekilde gösterdiğini’ de söyledi. Berlin Adalet Senatörü Lena Kreck de polisin tutumunun, ‘devletin Ayrımcılıkla Mücadele Yasası’na göre ayrımcı taciz niteliği taşıdığını’ ifade etti. Kreck, polisin sözlerinin diğer tüm koşullarla birlikte, ‘Irkçı atıf veya etnik köken temelinde’ ayrımcılık teşkil edebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!