Bakan Uhlenberg Egetürk'ü gezdi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Uhlenberg Egetürkü gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 19:41

Köln'de kurulu modern et işleme tesisini gezen KRV Tarım, Çevre ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Eckhard Uhlenberg (CDU) "Tesisleriniz mükemmel" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Tarım, Çevre ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Eckhard Uhlenberg (CDU) dün Egetürk sucuk-salam fabrikasını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Firmanın kurucusu ve sahibi Burhan Öngören tarafından karşılanan Bakan Uhlenberg, fabrikayı gezerek sucuk, salam ve pastırma imalatını yakından görme fırsatını buldu. Firmadaki işçilerle de sohbet eden Bakan Eckhard Uhlenberg, bir ara baharat bölümünde çalışan işçinin elinden aldığı ıspatula ile kazanın içindeki baharatı karıştırdı. KRV'deki en modern tesisler arasında yer alan Egetürk fabrikasını çok beğendiğini belirten Bakan Uhlenberg, 'Et işleme tesisleriniz her şeyiyle mükemmel' dedi.

GÜNDE 150 TON SUCUK

Egetürk Genel Müdürü Ahmet Eden 'Sadece Türk olduğumuz için değil, Almanya'daki örnek bir firma olduğumuz için bakanın bizi ziyaret etmesi çok onur verici. Sayın bakan, 70 bin metrekarelik alan üzerine kurulu, 63 bin metrekarelik kapalı alana sahip, konusunda en modern teknoloji ile donatılmış sucuk ve et ürünleri fabrikamızdan çok etkilendi. Fabrikamız çoğunlukla Türk personelin çalıştığı, 180 kişilik kadrosu ile en sıhhi şekilde, el değmeden, günlük 150 ton sucuk ve et ürünleri imal etme kapasitesine sahiptir.' Bakan, bu ziyareti sırasında Egetürk Genel Müdürü Ahmet Eden, Pazarlama Müdürü Önder Özkaragil ve İmalat Müdürü Manfred Vatheuer ile birlikte Türk çayı içerek, börek yiyerek sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!