Bakan talimat verdi: "Çocuklarını bulun"

Güncelleme Tarihi:

Bakan talimat verdi: Çocuklarını bulun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 13:09

Hürriyet’in haberi yankı buldu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , 'Rasih Mercan’ı n çocukları bulunsun ' talimat ı verdi . Yedi yıldır çocuklarını göremeyen Türk baba Mercan'a umut ışığı doğdu.

Haberin Devamı

HÜRRİYET Gazetesi 'nde 31 Aralık Pazartesi günü yayınlanan, baba Rasih Mercan “Yedi yıldır çocuklarını göremiyor” başlıklı haberimiz Ankara’da yankı buldu .

Yurtdışı Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın talimatı ile, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı harekete geçti. Böylece baba Rasih Mercan'a umut ışığı doğdu.

Baba arandı
Başbakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Almanya Sorumlusu Ünal Koyuncu, acılı baba Rasih Mercan 'ı (46) telefonla arayarak, son gelişmeleri aldı.

Koyuncu, “Vatandaşımızdan elindeki mevcut belgeleri bize ulaştırmasını istedik. Belge ve evraklar uzmanlarımız tarafından incelenecek. Vatandaşımızın sorununa çare bulacağız. Bu tabi biraz zaman alacak” dedi.

Umutluyum
Ankara’dan gelen telefon sonrası büyük mutluluk yaşadığını belirten Rasih Mercan, “Çocuklarımı benden kaçıran Macar asıllı eşimin polisteki ifadesinde en çok, ‘Çocuklarımın Türk olarak yetişmesini istemiyorum’ ifadesi beni çok yaraladı. Sayın bakanımız Bozdağ sayesinde inşallah çocuklarımın akıbetinden haberim olacak. Yaşıyorlar mı, neredeler , halen daha bir bilgim yok” dedi.

Dertli baba Rasih Mercan, kendisinden istenen belgeleri , bir dosya halinde en kısa zamanda Ankara’ya göndereceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!