Bakan Eker, İtalyan mevkidaşı Catania ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eker, İtalyan mevkidaşı Catania ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 19:09

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu’nun (IFAD) 35. Yönetim Konseyi toplantıları için Roma’da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İtalyan mevkidaşı Mario Catania ile biraraya geldi.

Haberin Devamı

İki bakanın, İtalya Tarım ve Orman Politikaları Bakanlığı’nın Roma’daki ana yerleşkesindeki görüşmeleri yaklaşık yarım saat sürdü. Bakan Eker ile İtalyan mevkidaşı Catania’nın, gelecek Mayıs ayında İtalya’da yapılması planlanan iki ülke hükümetlerarası stratejik işbirliği zirvesinde mutabakat muhtırasının imzalanması konusunda görüş birliğine vardığı ifade edildi. Bu arada toplantıda Türkiye’nin İtalya’dan et ithalatının da gündeme geldiği, bakanların teknik uzmanların bu konuda çalışması konusunda anlaştıkları öğrenildi.

-Bakan Eker, Roma’yı gezdi-
İtalya Tarım ve Orman Politikaları Bakanı Mario Catania ile yaptığı görüşmenin ardından Roma’da antik kent merkezine giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve beraberindeki heyetle, antik şehir merkezinde kısa süreli bir gezinti yaptı. Mehdi Eker, kızına bir mağazadan hediye alırken, heyettekilere de Roma dondurması ısmarladı. Bakan, kendisini takip eden basın mensuplarıyla şakalaştı ve beraber fotoğraf çektirdi. Şehir merkezindeki gezinin ardından bakan Eker, temaslarını tamamladığı Roma’dan ayrılmak üzere havaalanına doğru hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!