Bakan Bozdağ sesimizi duydu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bozdağ sesimizi duydu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 13:18

Bekir Bozdağ’ın, yazarımız Fatih Çekirge ile yaptığı görüşmede gençlik dairelerinin aldığı Türk çocukları için yaptığı öneriler Umut Yıldızı Derneği’nde sevinçle karşılandı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, yazarımız Fatih Çekirge ile yaptığı görüşmede gençlik dairelerinin aldığı Türk çocukları için yaptığı öneriler, bu konuda uzun yıllardır mücadele veren Neuss merkezli Umut Yıldızı Derneği’nde sevinçle karşılandı.

Türkiye’nin bu konuda hassasiyet göstermesinin çok önemli olduğuna belirten dernek başkanı Kamil Altay, “Sonunda sesimizi duyurabildik. Bakanımızın açıklamaları bu konudaki çalışmalar konusunda bizi daha da motive etti” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN
Gençlik dairelerinin aldığı çocuklar için Türk koruyucu aile bulunmasıyla amacıyla bir süredir, “Ailenizde bana da yer var mı?” sloganıyla bir proje yürüttüklerini kaydeden Altay, şunları söyledi:

“Aslında bu tür çalışmalar da geç bile kalınmıştı. Çocuklarımızın kültürünü, dinini, dilini kaybetmemesi için Türk koruyucu aile sayısını arttırmayı amaçladık. Projemiz ses getirdi. Berlin Büyükelçiliği ve konsolosluklarımız sahip çıktı. Şimdi de Türkiye’den böyle bir açıklama gelmesi çok önemli. Almanlardan da olumlu tepkiler alıyoruz. Konuyla ilgili 14 Kasım’da Ankara’da görüşmelerimiz olacak. Bakanımızın ilk önerisinde olduğu gibi en başta koruyucu Türk aile bulma konusunda çalışmalıyız. Almanya’da koruyucu olabilecek bir çok ailemiz var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!