Bakan Bağış'tan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bağıştan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 16:38

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dostluğun tek bir göstergesi olduğunu, onun da dürüstlük olduğunu belirterek, ”Bugün dostlarımızdan bu dürüstlük beklentimizin en yüksek olduğu günlerden birini yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bağış, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ile dün yaşanan terör saldırılarını görüşmesinin ardından basın açıklaması yaptı.

Terörle mücadelede siyah ve beyaz olmadığını belirten Bağış, ”Bu mücadelede gri bir alan oluşturmaya çalışanlar bilerek veya bilmeyerek bu cani örgüte destek oluyorlar. Yıllardır bu cinayet pazarına insan hakkı saikiyle yaklaşanlara da seslenmek istiyorum. Yaşama hakkından daha değerli bir hak yoktur. Dostluğun tek bir göstergesi vardır o da dürüstlüktür. Bugün dostlarımızdan bu dürüstlük beklentimizin en yüksek olduğu günlerden birini yaşıyoruz” diye konuştu.

Hiçbir hakkın insanların yaşama özgürlüğüne kast etmek için bir araç olarak kullanılamayacağını vurgulayan Bağış, Teröre karşı insan hakkı tabirini kullanmanın, bugün o terör örgütünün sıktığı kurşunlara, öldürdüğü fidanlara yenilerinin eklenmesinden başka bir şey getirmediğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!