Baerbock, Almanları kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Baerbock, Almanları kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 10:57

Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un Prag’da katıldığı açık oturumda “İhtiyaçları olduğu sürece biz Ukrayna’nın yanındayız. Benim Alman seçmenim ne düşünürse düşünsün” sözlerine tepkiler yağdı.

Haberin Devamı

FEDERAL Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un Prag’da katıldığı bir açık oturumda “Eğer ben Ukrayna’daki insanlara ‘bize ihtiyacınız olduğu sürece sizin yanınızdayız’ sözü vermişsem, benim Alman seçmenlerim ne düşünürse düşünsün bu sözümü tutacağım” sözleri Almanya’da bazı çevreleri küplere bindirdi. Bakanın bu sözlerini içeren 54 saniyelik görüntülerin sosyal medyada yayınlaması üzerine tepkiler yağdı. Paylaşılan tweetlerde Annalena Baerbock’u ‘vatan haini’ olarak niteleyenler, görevi üstlenirken ettiği yemini unutmuş olmakla suçlayanlar oldu. Hatta istifasını isteyenler bile.

‘SAHTE KAHRAMANLIK’
Sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) ve Sol Partili bazı politikacılar Bakan Baerbock’u “Alman seçmenleri düşünmemekle” suçladılar. CDU’lu dış politika uzmanı Norbert Röttgen, zaten Alman halkının Ukrayna’nın yanında olduğunu hatırlatırken, Baerbock’un yaklaşımını ‘sahte kahramanlık” olarak niteledi. CDU Genel Başkan Yardımcısı Karin Prien ise bazı çevreleri Baerbock’a karşı bir dezenformasyon kampanyası sürdürmekle suçladı.

Haberin Devamı

‘SÖZLERİ BİLİNÇLİ OLARAK KISALTILDI’
Federal Dışişleri Bakanlığı Stratejik İletişim Sorumlusu Peter Ptassek de, sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Bakan Baerbock’un sözlerinin bilinçli olarak kısaltılarak verildiğini ve bunun Rus yanlısı propaganda olduğunu belirterek, “Açık oturum videosunu sonuna kadar tam olarak izleyin. O zaman Annalena Baerbock’un ne demek istediğini anlarsınız” dedi. Peter Ptassek, Bakan Baerbock’un “Biz Ukrayna’nın yanındayız. Rusya’ya yaptırımlar biz politikacılar için zor olsa da kış aylarında da devam edecek” sözü verdiğini de hatırlattı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!