Babamın ömrü yetmedi

Güncelleme Tarihi:

Babamın ömrü yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2013 16:39

ALMANYA’nın Duisburg şehrindeki Hamborn Yabancılar Dairesi’nin, yeni pasaport sahiplerine oturum kartlarını alabilmeleri için verdiği randevu tarihleri tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

Altı aydan fazla olan randevu süresi, özellikle araba ile Türkiye’ye gitmek isteyenleri yakından ilgilendirirken, mağduriyetleri de beraberinde getiriyor.

Ahmet Şağın, geçen sene şubat ayında pasaportlarını aldıktan sonra oturum kartı için ailece başvurduklarını ifade ederek, "Aralık ayına randevu verildi. Babam yeni pasaportunu aldı ama oturum kartını alamadan vefat etti. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Şimdi de davetiye çıkarmak istiyorum. 3 ay sonraya randevu verilmesine şaştım, kaldım" dedi.

6 AY SONRA GEL
Aralık ayı içinde Hamborn Yabancılar Dairesi’ne giden emekli Hasan Beşli, arabası ile Türkiye'ye gideceğini belirtmesine rağmen kendisine temmuz ayına randevu verilmesine tepki gösterdi.

Randevu tarihine itiraz etmesine rağmen isteği dikkate alınmayan Hasan Beşli,

"Emekli olduğumu, Türkiye'ye araba ile erken gideceğimi söyledim. 'Yapılacak bir şey yok' yanıtını aldım." dedi. Mehmet Ihlamur da, "Ben de ekim ayında başvurmuştum. Mayıs ayına randevu verdiler" diye konuştu.

Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Şevket Avcı, son dönemlerde kendisine bu konuda şikayet gelmediğini söyleyerek, "Sırbistan, Makedonya ve Türkiye gibi ülkeler yeni pasaport sistemine geçtikleri için yığılma olduğu biliniyor. Konuyu araştıracağım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!