Babalar şiddete karşı elele

Güncelleme Tarihi:

Babalar şiddete karşı elele
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 11:38

Böblingen’de iki yıl süren “baba” projesine katılan Türk babalar, şiddet karşıtı projelerde bulunurken çalışmalar fotoğraf sergisine konu oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Baden Württemberg Eyaleti'ne bağlı Holzgerlingen ve Böblingen bölgesinde yaşayan Türk babaların çalışmaları fotoğraf sergisinde işlendi. 25 Türk babanın fotoğraflarından oluşan sergi, Böblingen Galeri Contact’da açıldı. Çok kültürlülük projeleri yapan NİKA Derneği'nin başlattığı “baba” projesine katılan 25 Türk baba iki yıl boyunca çocuk eğitimi, aile içi ilişki ve şiddete karşı önlemler konularında bilgilendiler. İş dönüşlerinden sonra projeye zaman ayırmaları ve düzenli gelmelerinden övgüyle söz edilen babaların şerefine açılan sergide konuşan Böblingen Belediye Başkanı Josef Fischer, çocuk eğitiminden sadece annelerin sorumlu olmadığını, anne baba ve çocuk ilişkilerinin dengeli olması gerektiğini söyledi.

ÖNYARGILARI YOK EDİYORUZ
Türk erkeklerine yönelik toplumda yanlış önyargılar olduğuna dikkat çeken Fischer “Türk erkekleri şiddetten yanadır” diyenlerin hata yaptıklarını kanıtlıyoruz. İki yıl boyunca 25 katılımcı düzenli olarak seminerlerde yer aldı. Ağır iş şartlarına rağmen vakit ayırdılar. Çocuklarının eğitimi, aile içi ilişki ve çocuk psikolojisi konularında bilgilendiler” dedi. Baden Württemberg Gençlik Dairesi Başkanı Roland Keiser, Böblingen Belediyesi Kadın Dairesi Başkanı Angelika Baur, proje sorumlusu Petra Pfendtner ile çok sayıda vatandaşın katıldığı, fotoğraf sanatçısı Yakup Zeyrek’in fotoğraflarından oluşan “Babalar yüzünü gösteriyor” adlı sergi 31 Aralık'a kadar gezilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!