Babacan'dan Avrupa atağı

Güncelleme Tarihi:

Babacandan Avrupa atağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2008 16:44

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Pazar günü Londra'ya gidiyor. İngiliz mevkidaşı Miliband ile görüşecek Babacan'ın gündeminde Kraliçe 2. Elizabet'in 37 yıllık bir aradan sonra gelecek ay Türkiye'ye yapacağı ziyareti de yer alıyor.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, üç günlük bir ziyaret için Pazar günü Londra’ya gidiyor. Babacan’ın gündeminde Kraliçe 2. Elizabet’in gelecek ay Türkiye’ye yapacağı resmi ziyareti de yer alıyor.

Ali Babacan, Salı gününe kadar kalacağı İngiltere’de İngiliz mevkidaşı David Miliband (resimde) ile yapacağı görüşmelerde ele alınacak başlıca konuların arasında Kraliçe 2. Elizabet’in gelecek ay Türkiye’ye yapacağı ziyaretin bulunduğu ifade ediliyor.

81 yaşındaki Kraliçe Elizabet, eşi Prens Philip ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuğu olarak Türkiye’ye yapacağı resmi ziyaret, Kraliçe’nin 35 yılı aşkın bir süreden sonra ilk Türkiye ziyareti olacak. Kraliçe, Ekim 1971 yılında Türkiye’ye resmi bir ziyaret yapmıştı.

Bu arada, Kraliçe’in ziyaretinden önce Veliaht Prens Charles ve eşi Cornwall Düşes, geçtiğimiz Kasım ayında Türkiye’ye kültür yönü ağır basın 5 günlük bir ziyarette bulunmuşlardı.

GÜNDEMİN DİÐER KONULARI

Ali Babacan’ın Londra’daki temaslarında ayrıca Türkiye’nin AB süreci, Kıbrıs’taki son gelişmeleri, Irak ve Afganistan gibi konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunulacağı belirtiliyor.

Görüşmelerde TCK’nın 301. maddesinde öngörülen değişiklikler gibi siyasi reformların yanısıra AKP hakkında açılan davanın da gündeme gelmesi bekleniyor.

LONDRA, AKP’YI KAPATMA DAVASINI ELEŞTİRMİŞTİ

David Miliband, geçen ay yaptığı açıklamada AKP hakkındaki kapatma davasını 'büyük bir endiye kaynağı" olarak nitelendirirken 'Bu dava, Türkiye’nin zorlu reform gündemi açısından vakit kaybettirici olmasının yanısıra, Avrupa’nın demokratik standartları ile siyaset ve yargı ayrımıyla uyuşmamaktadır" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!