Ayrımcılıkla mücadeleyi Ferda Ataman yönetecek

Güncelleme Tarihi:

Ayrımcılıkla mücadeleyi Ferda Ataman yönetecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2022 10:19

Gazeteci-yazar Ferda Ataman, dört yıldır boş kalan Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanlığı’na seçildi. Federal Meclis’te yapılan oylamada 376 milletvekili Ferda Ataman’ın bu göreve gelmesi için oy verirken, 278 milletvekili ret oyu kullandı.

Haberin Devamı

42 yaşındaki Ferda Ataman, gerekli 369 oydan sadece 7 oy fazla alarak bu göreve seçilebildi. Oylamada 14 çekimser oy çıktı. SDP, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyonun Meclis’te toplam 416 oyu bulunuyor. Bu sonuç, Ataman’ın koalisyon içinde de tam destek alamadığı anlamına geliyor. Özellikle koalisyonun küçük ortağı FDP’li milletvekilleri Ferda Ataman’ın bu göreve gelmesine karşı çıkmıştı. Ataman’ı ‘solcu aktivist’ olarak tanımlayan FDP’liler bu göreve uygun olmadığını söylüyordu.
Federal kabine, Aile Bakanlığı’nın önerisi üzerine haziran ayında Ataman’ın bu göreve gelmesine onay verdi. Ancak nisan ayında değişen yasa gereği ilk kez bu göreve gelecek yöneticiyi Federal Meclis’in seçmesi gerekiyordu. Ataman, özellikle bazı medya kuruluşlarında kendi aleyhine yapılan haberler sonrasında partilerin Federal Meclis gruplarını ziyaret ederek soruları yanıtlamıştı. Stuttgart doğumlu Ferda Atman, Kuzey Ren Vestfalya’da Armin Laschet döneminde Aile, Uyum, Kadın Bakanlığı’nda ve KRV Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nde görev almıştı. Birçok Alman gazetesinde yazılarıyla yer alan Ferda Ataman, uzun süre Spiegel dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!