Ayrımcılıkla mücadele için gazeteci Ataman önerildi!

Güncelleme Tarihi:

Ayrımcılıkla mücadele için gazeteci Ataman önerildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 11:02

Gazeteci ve yazar Ferda Ataman, Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanlığı’na önerildi. Kabinenin önerdiği Ferda Ataman’ın görevlendirilmesi için Meclis’in haftaya oylama yapabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

BÖYLELİKLE Federal Meclis, ilk kez ayrımcılıkla mücadele kurumuna kimin başkan seçileceğine karar vermiş olacak. Federal Meclis’te nisan ayında onaylanan ve ‘Genel Fırsat Eşitliği Yasası’ olarak adlandırılan değişiklikle Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, bağımsız bir kurum olarak düzenlendi. Düzenlemeye göre Federal Meclis kabine tarafından önerilen kişiyi kurumun yöneticisi olarak onaylayacak, ardından da Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından atama ve görevlendirme yapılan kişi yemin edip görevine başlayacak.

GÖREV SÜRESİ 5 YIL
Önceki atama prosedürüne göre Federal Aile Bakanı, federal hükümetin önerisi üzerine Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı’nı görevlendirebiliyordu. Ancak bu uygulama, haksız rekabet nedeniyle şikâyetlere yol açmıştı. Bu nedenle 2018’den beri bu pozisyona görevlendirilme yapılamadı. Yeni düzlenmeyle görev süresi beş yıl ile sınırlandırıldı. Ancak yöneticinin görev süresi bir kez daha uzatılabilecek.

BAKMADAN GEÇME!