Ayrımcılık son bulmalı

Güncelleme Tarihi:

Ayrımcılık son bulmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 11:31

Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde 6 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde adaylar seçmenlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Halkevi’nde düzenlenen panele SPD Hessen Milletvekili Turgut Yüksel, Frankfurt Belediyesi Uyum Encümeni Dr. Nargess Eskandari Grünberg, Manfred Förster (Korsanlar), Hılime Arslaner (Yeşiller), Yankı Pürsün (FDP), Manfred Zieran (Ökolinks), Eyüp Yılmaz (Sol Parti) ve Axel Kaufmann (CDU) katıldı.

Panelde konuşan Dr. Eskandari Grünberg, mülteciler için uyumun yeniden keşfedilmeyeceğini söyledi. Dr. Grünberg, “Politikanın korku ve endişeleri gidermesi lazım. Elli yıllık uyum politikasının ardından yine birileri ‘Biz ve onlar’ demeye başladı. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Ayrımcılık son bulmalı


AYRIMCILIK SON BULMALI

Yabancı isme sahip insanların iş bulmakta güçlük çektiklerini belirten Hılime Arslaner ise “Hoşgörü kültürü iyi, fakat, ‘Birlikte yapalım’ kültürü daha iyi. Ayrımcılık her alanda son bulmalı” dedi.

SPD Milletvekili Turgut Yüksel ise ödenebilir konutlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Eğitim ve sosyal konuta ulaşmanın etnik kökene bağlı olmaması gerektiğini anlatan Yüksel, kurumların göçmenlere açılması gerektiğini söyledi.

Sol Partili Eyüp Yılmaz, SPD ve Yeşilleri her seçim öncesi oy hakkını gündeme getirip ardından CDU ile koalisyon yapmakla suçladı. Yılmaz, sosyal konut projelerine öncelik verilmesini talep etti. FDP Frankfurt yöneticisi Yankı Pürsün ise uyumun normalleşme olduğunu belirterek, genç insanların önlerinin açıldığında başarı sağlayabildiklerini kaydetti.

Uyumun ancak yaşanarak gerçekleşebileceğini savunan Manfred Förster de kreşlerin, öğrencilere öğle yemekleriyle tiyatro ve müzelere girişlerin ücretsiz olmasını, yol parasının indirilmesini talep etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!