Avusturya'dan yol ücreti davası

Güncelleme Tarihi:

Avusturyadan yol ücreti davası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 11:51

Almanya'da 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren tüm yolların ücretli olma fikri komşu ülkeleri harekete geçirdi. Avusturya Ulaştırma Bakanı Doris Bures konuyu Avrupa Adalet Divanı’na götürebileceğinin sinyalini verdi.

Haberin Devamı

Alman Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt'in dün kamuoyuna açıkladığı tasarıya göre 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Almanya'da sadece otobanlar değil, tüm yollar paralı olacak.

Sosyal Demokrat Partili Bures Pazartesi günü yaptığı açıklamada Almanya’da sadece yabancı araç sahiplerine getirilecek ücreti kabul etmeyeceklerini ve bunun Avrupa Birliği (AB) hukukuna aykırı olduğunu söyledi. Bures, olası otoyol ücretinin sadece yabancı araç sahiplerine uygulanmasının ayrımcılık olacağının altını çizerek, buna karşı tüm imkanlarını kullanacaklarını kaydetti.

Avusturya Yeşiller Partisi'nin yanı sıra ARBÖ ve ÖAMTC gibi önde gelen otomobil kulüpleri de Bures'i desteklerken, Avusturya Halk Partisi'nden Devlet Sekreteri Reinhold Lopatka durumun o kadar da endişe verici olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Krone gazetesine konuşan Bures ayrıca Hollanda'nın da Avusturya ile birlikte konuyu Adalet Divanı’na götüreceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!