Avukatına göre o da suçsuz!

Güncelleme Tarihi:

Avukatına göre o da suçsuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 15:22

Neonazi terör örgütü NSU'ya seri cinayetlerde kullanılan Ceska silahı tedarik etmekten yargılanan Ralf Wohlleben de suçsuzmuş! Avukatına göre Wohlleben boşuna hapiste yatıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Türk avına çıkan ve 10 kişiyi öldüren neonazi terör örgütü davası 5 yıldır Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde sürüyor. Davada başta örgütün elebaşı Beate Zschaepe ile birlikte dört suç ortağı daha yargılanıyor. Sanıkların savunma avukatlarına bakılırsa, 10 cinayet, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunundan hiçbiri sorumlu değil. Elebaşı Zschaepe'nin avukatlarından sonra bugün de terör örgütüne cinayetlerde kullandığı Çek yapımı Ceska silahı tedarik etmekle suçlanan Ralf Wohlleben'in avukatları savunma yaptı. 

Savunma avukatı Nicole Schneiders, müvekkili Wohlleben'in ‘suçsuz’ olduğunu, şimdiye kadar suçsuz yere içeride yattığını ve serbest bırakılması gerektiğini savundu. Schneiders mahkeme başkanı Manfred Götzl ve mahkeme heyetini, müvekkilinin suçsuz olduğunu kanıtlayacak birçok delili reddetmekle suçladı.

Haberin Devamı

MAHKEME BAŞKANINI ELEŞTİRDİ
Nicole Schneiders, “Benim kanaatimce karar daha dava başlamadan verildi” dedi ve kararın siyasi olduğunu savundu. Uzun süre savunma yapmamayı düşündüğünü anlatan Schneiders, ancak mahkeme başkanı Manfred Götzl'in hukuk devletinin temellerine dayanarak karar vereceğini umut ettiğini söyledi.
Aşırı sağcı NPD partisinin Thüringen Eyaleti sorumlusu olan Ralf Wohlleben, seri cinayetlerde kullanılan susturucu takılı Ceska silahı tedarik etmekle suçlanıyor ve 2011 kasımından beri cezaevinde yatıyor. Başsanık Beate Zschaepe hakkında ağırlaştırılmış müebbet talep eden Federal Savcılık, Wohlleben hakkında cinayete yardımdan 12 yıl hapis cezası istiyor.

ZSCHAEPE’NİN AVUKATI DA ÖYLE DEMİŞTİ
Benzeri bir savunmayı, elebaşı Beate Zschaepe’nin avukatları yapmıştı. Avukat, Zschaepe’nin örgütün cinayetlerine katılmadığını, en fazla yardım ve yataklıktan yargılanabileceğini öne sürmüştü. Zschaepe’nin avukatlarına göre cinayetleri, örgütün intihar ettiği açıklanan elebaşıları Uwe Mundlos ile Uwe Böhnhardt işledi.

Avukatına göre o da suçsuz

Cinayetler Ralf Wohlleben’in tedarik ettiği bu tabancayla işlenmişti.

Haberin Devamı

Avukatına göre o da suçsuz

Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt, Beate Zschaepe

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!