Avrupa'yı 'Truva' ile fethedecek

Güncelleme Tarihi:

Avrupayı Truva ile fethedecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2011 16:36

Dünya'da 75 ülkede iki bin 750 gösteri ile 15 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, 11-29 Mayıs tarihleri arasında Köln Musical Dome'da 'Truva' gösterisi ile sahne alacak.

Haberin Devamı

Köln'de basın toplantısı düzenleyen Anadolu Ateşi genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, 1999 yılında, yıllar öncesine dayanan bir hayali gerçekleştirmek üzere ilk adımını attıklarını belirterek, yıllardır yaptıkları yoğun çalışmalar sonucu bugün gösteriler öncesi biletlerinin yok sattığını, bunun da kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Anadolu kültürünü tüm dünyaya tanıttıklarını ve 11 Mayıs tarihinde Köln'de gösteri yapacaklarını belirten Erdoğan şunları söyledi: ?Anadolu Ateşi'nin temel konsepti medeniyetler buluşmasıdır. Doğu ile batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren bir dans portresidir. Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek dünyaya modern standartlarda bir gösteriyi, bir kültürel şöleni sunmaktadır. Kaynağını Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi hemen hemen her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projedir. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu'nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedeflemektedir.

Her gösteri öncesi aynı heyecanı duyduklarını belirten Mustafa Erdoğan, Musical Dome Ceosu Maik Klokow ile birlikte düzenledikleri toplantıda ayrıca gösterinin başrol oyuncuları ile gerçeği ile bire bir tahtadan yapılmış dev Truva maketinin önünde poz verdi. Gösterileri izlemek isteyenler 20 Euro ile 70 Euro arasında bir ücret ödemek zorundalar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!