Avrupa'da sessiz hafta

Güncelleme Tarihi:

Avrupada sessiz hafta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2011 12:06

Avrupa liglerinin tansiyon gittikçe artıyor. Şampiyonluk yarışı veren takımlar, düşmemek için ecel terleri dökenler.

Haberin Devamı

Almanya’da haftaya damgasını vuran isim, bu kez bir gurbetçi futbolcu değil, hakemdi. Deniz Aydoğan, St.Pauli-Schalke 04 maçını tatil ederek adından söz ettiren isimlerin başında geldi. İspanya’da Mesut Özil, kendi sahasında mağlubiyete engel olamazken, Ajax’ta forma giyen Aras Özbiliz, takımı adına profesyonel kariyerindeki ilk golünü attı.

ALMANYA

Deniz Aydoğan maçı tatil etti

Bundesliga’da haftanın açılış maçında, St.Pauli ile Schalke 04 karşı karşıya geldi. St.Pauli’de Deniz Naki’nin 63. dakikadan itibaren görev aldığı maç, son dakikalarda tribünlerden atılan ve yardımcı hakemin kafasına isabet eden bir yabancı madde sebebiyle hakem Deniz Aytekin tarafından tatil edildi.

Lider Borussia Dortmund, sahasında Hannover 96 karşısında 1-0 geriye düştüğü maçtan 4-1’lik skorla galip ayrılırken, Nuri Şahin de maçın tamamında forma giydi.

Zirve mücadelesi veren takımlardan Bayer Leverkusen’in Kaiserslautern’i deplasmanda 1-0 yendiği maçta ise Eren Derdiyok 90 dakika mücadele etmesine rağmen gol bulamadı. Stuttgart, Werder Bremen deplasmanından 1-1’lik beraberlikle döndü. Stuttgart’ta Serdar Taşçı bu maçın tamamında forma giydi. Mainz ile Freiburg da 1-1’lik skorla sahadan ayrılan takımlar arasındaydı. Ev sahibinde Malik Fathi 58 dakika oynarken, Freiburglu Ömer Toprak maçın tamamında sahadaydı.

İkinci yarıda başarılı sonuçlar alan iki takımın mücadelesinde Köln, sahasında Nürnberg’i tek golle geçti. Bu maçta konuk takımda Mehmet Ekici 90, İlkay Gündoğan da 81 dakika sahada kalmalarına rağmen mağlubiyete engel olamadılar. Düşme hattına yakın iki takım Wolfsburg’la Eintracht Frankfurt ise 1-1 berabere kaldılar. Eintracht Frankfurt’ta Halil Altıntop maçın tamamında forma giyerken, Wolfsburg’da Tuncay Şanlı oyuna dahil olamadı.

Bayern Münih’in, sahasında Borussia Mönchengladbach’ı 1-0 yendiği maçta ise milli futbolcu Hamit Altıntop forma giymedi.

Olcay Şahan’ın golü yetmedi
Bundesliga 2’de Greuther Fürth, Duisburg’u konuk etti. Ev sahibi takımın 2-1 kazandığı maçta Sercan Sararer uzatma dakikalarına kadar oyunda kalıp takımının ilk golünün asistini yaparken, Tayfun Pektürk de 75. dakikada yerini Burak Kaplan’a bıraktı. Duisburg’da ise 90 dakika oynayan Olcay Şahan takımının tek golünü atarken, Burakcan Kunt da 58. dakikada yerini Sefa Yılmaz’a bıraktı.

Alemannia Aachen, 1860 Münih karşısında sahasında 2-1 galip geldi. Ev sahibi takımda Tolgay Arslan maçın son anlarında yerini Bilal Çubukçu’ya bırakırken, Alper Uludağ da 68. dakikadan itibaren forma giydi. Konuk takımda ise Tarık Çamdal 68. dakikada oyuna dahil oldu. Union Berlin’in, deplasmanda Rot Weiss Oberhausen’i 2-0 yendiği maçta ise konuk takımda Halil Savran maçın tamamında görev aldı.

Hüseyin Ali Pala’dan iki gol
Almanya amatör liglerinde gurbetçiler başarılı performanslar sergiledi. Babelsberg, kendi sahasında Stuttgart II karşısında 3-0’lık skorla galip geldi. Ev sahibi takımda maçın tamamında forma giyen Süleymen Koç, takımının ilk golüne imza attı. Vfr Aalen, sahasında Dynamo Dresden’i 1-0 mağlup etti. Maçın tek golü ise 90 dakika forma giyen Aytaç Sulu’dan geldi.

Stuttgart Kickers, Wehen Wiensbaden II karşısında sahasında 3-0’lık bir galibiyet aldı. Ev sahibi takımın iki golünü 90 dakika oynayan Hüseyin Ali Pala kaydetti. Ayrıca Mahir Savranlıoğlu ve Uğur Yılmaz da maçın tamamında forma giyen oyuncular oldu. Hamburg II, sahasında Hertha Berlin II karşısında 3-1 kaybetti. Ev sahibi takımın tek golü, maçın tamamında forma giyen Bertul Kocabaş’tan geldi. Hertha Berlin’de ise Fatih Aydoğdu 84. dakikadan itibaren forma buldu. Haftanın gollü maçlarından birinde, Berlin Türkiyemspor, sahasında Havelse karşısında 4-1’lik bir mağlubiyet aldı. Berlin Türkiyemspor’un tek golü 90 dakika oynayan Süleyman Kapan’dan geldi. Ayrıca ev sahibi ekipte yine 90 dakika oynayan Ömer Faruk Çay, kendi kalesine bir gol attı. Türkiyemspor’da Harun Koca, Nazif Aykut, Enes Çabuk ve Cihan Selçuk maçın tamamında forma giyen diğer oyuncular olurlarken, Fatih Küçük 66. dakikada yerini Erdi Temel’e bıraktı. Konuk takımda ise Mehmet Ali Tozlu ve Deniz Tayar 90 dakika oynadılar.

Oğuzhan Taşlı gollere devam ediyor
Almanya 19 Yaş Altı Ligi’nde bu hafta erteleme maçları oynanırken, gurbetçiler biraz sessiz kaldı. Ulm’un sahasında Wehen karşısında 3-2 kazandığı maçta, ev sahibi ekibin gollerinden biri de 89 dakika oynayan Adem Çandır’dan geldi. Ulm’da ayrıca Uğur Kıral 90 dakika oynarken, Mustafa Ceyhan da maçın son anlarında oyuna dahil oldu. Wehen’de ise Balcan Sarı maçın tamamında, Oktay Tokay da 82. dakikadan itibaren forma giydi. Freiburg’un Greuther Fürth’ü 2-0 mağlup ettiği maçta, 76 dakika sahada kalan Oğuzhan Taşlı, takımının ilk golünü attı. Wattenscheid, Wuppertaler SV Borussia’ya kendi sahasında 2-1 yenildi. Ev sahibi ekibin tek golü, maçın tamamında forma giyen Ömer Akman’dan geldi. Wattenscheid’da ayrıca Saffet Davulcu ve Kerem Demirbay da 90 dakika oynadılar. Konuk takımda ise Burak Öktem, maçın son anlarında oyuna dahil oldu.

Bochum, Schalke 04 deplasmanından 2-1’lik galibiyetle döndü. Bochum’un ikinci golü, 76 dakika sahada kalan Selim Gündüz’den gelirken Hakan Demir’le Onur Bulut 90, Semih Esen de 72 dakika oynadılar. Ev sahibi takımın tek golü ise maçın tamamında forma giyen Rıdvan Armut’tan geldi. Schalke 04’te ayrıca Nurettin Kayaoğlu 81, Eren Taşkın 89, İsmail Öztürk ise son 20 dakikada forma giydi.

İSPANYA

İbrahim Kaş oynamadı

İspanya La Liga’da Real Madrid, kendi sahasında Sporting Gijon karşısında 1-0 kaybetti. Bu maçta Mesut Özil de 90 dakika boyunca forma giymesine rağmen mağlubiyete engel olamazken, Jose Mourinho da teknik direktörlük kariyerinde dokuz yıl aranın ardından kendi sahasında kaybetmiş oldu.

Valencia, Getefe deplasmanından 4-2’lik galibiyetle döndü. Valencia’da Mehmet Topal da maçın tamamında forma giyen oyuncular arasındaydı. Getafe’de ise uzun süredir kadroya giremeyen İbrahim Kaş, ilk onsekizde olmasına rağmen maçta oynama fırsatı bulamadı.

İTALYA

Serie A’da sezonun başarılı takımlarından Udinese, Lecce deplasmanından 2-0’lık mağlubiyetle döndü. Udinese’de Gökhan İnler de 90 dakika oynayan oyuncular arasındaydı.

FRANSA

Fransa Ligue 1’de Paris Saint Germain, kendi sahasında Lorient’le golsüz berabere kaldı. Buj maçta Mevlüt Erdinç de 90 dakika oynamasına rağmen skoru değiştiremedi. Ligue 2’de son sırada yer alan Grenoble, deplasmanda Metz’i 1-0 yenerken, galibiyet golü 70. dakikada Atila Turan’dan geldi. Bu sezonki üçüncü golünü atan Atila Turan, 90 dakika boyunca forma giydiği maçta attığı golle takımının kümede kalma umutlarının sürmesini sağladı.

İNGİLTERE

İngiltere Championship’te Cem Paul Karacan’ın takımı Reading, Nadir Çiftçi’nin takımı Portsmouth’u 2-0 yendi. Reading’te 90 dakika boyunca sahada kalan Cem Paul Karacan, ilk golün asistini yapan isim olurken, konuk takımda Nadir Çiftçi forma şansı bulamadı.

HOLLANDA

Aras golle tanıştı

Haberin Devamı

Hollanda Casino Eredivisie’de Ajax’ın Heracles karşısında 3-0 kazandığı maçta 71. dakikada oyuna dahil olan Aras Özbiliz, 81. dakikada takımının üçüncü golünü atan isimdi. 21 yaşındaki futbolcu, böylece Ajax formasıyla ilk golünü atmış oldu.

RUSYA

Rusya Premier Lig’de Rubin Kazan’ın Anzhi deplasmanından 1-0’lık mağlubiyetle döndüğü maçta Gökdeniz Karadeniz 86 dakika sahada kaldı.

BELÇİKA

Belçika Jupiler Lig Play off maçında Standard Liege’in Anderlecht deplasmanından 3-1’lik galibiyetle döndüğü maçta Sinan Bolat da kalesinde başarılı bir performans sergiledi ve galibiyete katkıda bulundu.

AVUSTURYA

Avusturya Bundesliga’da sakat olan Veli Kavlak ve Yasin Pehlivan’dan yoksun bir şekilde Sturm Graz deplasmanına giden Rapid Wien, sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı. Konuk takımda Tanju Kayhan maçın tamamında forma giydi. Wacker Innsbruck, 9 kişi kaldığı maçta Wiener Neustadt’la deplasmanda 2-2 berabere kalırken, Bülent Kaan Bilgen de maçın tamamında Innsbruck forması giydi. Lig sonuncusu LASK Linz, sahasında Red Bull Salzburg’la 1-1 berabere kaldı. Bu maçta Cem Atan da son dakikada oyuna girdi ancak ev sahibi ekip adına skoru değiştirme fırsatı bulamadı.

İSVİÇRE

İsviçre Süper Lig’de Luzern, sahasında St.Gallen’le 1-1 berabere kaldı. Luzern’de Hakan Yakın 90 dakika oynadı. Basel’in Neuchatel Xamax’a karşı 1-0 kazandığı maçta da Daniel Ünal ilk onbirde başladı ve maçın tamamında görev alarak galibiyete katkıda bulundu.

YUNANİSTAN

Yunanistan Süper Ligi’nde küme düşme mücadelesi veren Larissa’nın PAOK deplasmanında 1-0’lık mağlubiyet aldığı maçta Tümer Metin 77 dakika sahada kalmasına rağmen etkili olamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!