Avrupa’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2022 10:12

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yılı, Türkiye’nin yurt dışındaki temsilciliklerinde verilen resepsiyonla kutlandı.

Haberin Devamı

LONDRA Büyükelçiliği’nde verilen resepsiyonda konuklar kapıda Büyükelçi Ümit Yalçın, Sefire Gül Yalçın, Birinci Müsteşarlar Güneş Yeşildağ ve Sezin Yeşildağ, Türk Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Ömür Candar ve eşi Özlem Candar tarafından karşılandı. Büyükelçilik rezidansında düzenlenen resepsiyona yabancı ülkelerin misyon şefleri, İngiliz parlamento üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda iş insanı ve Etkinlikte, İngiltere’deki çeşitli NATO Karargâhları’nda görevli Türk subay ve astsubaylar da katıldı.

Avrupa’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
İstiklal Marşı’nın okunması ardından Büyükelçi Ümit Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını okudu. Büyükelçi Yalçın, konukların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, görev süresinin dolması nedeniyle yıl sonunda Londra’dan ayrılacağını söyledi:
Avrupa’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
‘RAHMETLE, SAYGIYLA ANIYORUM’
“Cumhuriyetimizin kuruluşunda her türlü fedakârlığı yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın, bu uğurda can veren şehitlerimizin 100 yıla yakın zamanda verdiğimiz mücadelelerde, terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizi minnetle, rahmetle, saygıyla anıyorum. Güçlü Cumhuriyetimiz bugün ekonomik ve sosyal ilerlemesini kararlı bir şekilde sürdürüyor. Bölgesel, küresel, barışa istikrara katkı yapmak için mücadele veriyor.”
Avrupa’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
“Ben yıl sonu itibarıyla görevimi tamamlayarak yıl sonu itibarıyla bu ülkeden ayrılacağım. Hem mutlu ve gururluyum hem de üzgünüm. Ama şu açıdan çok mutluyum; yerime adatan değerli Büyükelçi Osman Koray Ertaş, çok sevdiğim bir dostum ve meslektaşım. Onun benim yerime burada göreve başlamasını, bu bayrak değişimini kesintisiz aralıksız sürdüreceğimizi bildiğim için büyük mutluluk duyuyorum. Bu duygularla Londra’dan ayrıldıktan sonra emekli oluyorum ve eşim Gül hanımla birlikte İzmir’e yerleşiyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin, sağ olun var olun.”
Avrupa’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
‘ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya ve eşi Turhan Kaya da Hannover Congress Centrum Bonatzsaal salonunda düzenledikleri Cumhuriyet Resepsiyonu’nda misafirlerini kapıda karşıladı. Saygı duruşu, Türkiye ve Almanya milli marşlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm çaresizliklere rağmen zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinin eseri olduğunu belirten Başkonsolos Gül Özge Kaya, şunları söyledi: “Bugün, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularını, ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü uğrunda canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi, istiklal ve egemenliğimiz için tüm varlığını ortaya koyan kahraman gazilerimizi, 99 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti’nin yücelmesine katkı sağlamış herkesi derin bir minnetle anıyoruz. Bu ortamda, Cumhuriyetimizin kattığı değerleri her alanda daha da ileri taşımak, ülkemizi ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşamakta olan Türk toplumunun değerli bireylerini daha müreffeh yarınlara kavuşturmak için birlik ve beraberlik ruhu içinde çalışmaya devam edeceğiz.”
Avrupa’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
‘KİMLİĞİNİ, KÜLTÜRÜNÜ UNUTMADAN...’
“Almanya’daki Türk toplumu, bilimden sanata, ekonomiden spora her alanda sayısız başarı hikâyesine imza attı. Buradaki insanlarımızın kimliğini, kültürünü, inançlarını ve benliğini koruyarak, Türkiye ile bağlarını kaybetmeden, çalışkan, başarılı, yasalara saygılı bireyler olarak beraberce yükselmek ve Almanya’daki hayata her alanda renk katarak, Türk-Alman dostluğunu ilerleterek, Almanya Türk toplum bireylerinin hem kendilerine hem de Türkiye’ye yapabileceği en önemli katkılar olacaktır.”
Başkonsolos Kaya, tüm davetlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak sözlerini tamamlarken, resepsiyon, müzik eşliğinde Türk mutfağından lezzetlerin davetlilere sunulmasıyla devam etti.

 

BAKMADAN GEÇME!