Güncelleme Tarihi:
AÜ Batı Avrupa Bürosu’nda düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin yurtdışındaki beyin gücüyle ilgili bir envantere sahip olmamasını ‘büyük eksiklik’ olarak nitelendiren Prof. Dr. Aydın, Türkiye’ye dönmeyi düşünen bilim insanlarının kendilerine başvurmalarını istedi.
Değişik alanlarda uzmanlaşmış ve akademik kariyer yapmış gençleri üniversitelerinde istihdam etmeye hazır olduklarını vurgulayan Aydın, şöyle konuştu: “Bize CV’lerini göndersinler. Bir envanter çalışmasına başladık. Kendilerine üniversitemizde öğretim üyesi, araştırmacı ve uzman olarak görev vermek ve ülkemize hizmet etme yolunu açmak istiyoruz. Konsolosluklar yoluyla bunu duyurduk. Bir çok ülkeden başvurular geliyor. Oluşturacağımız envanterde ‘kim, nerede, ne yapıyor?’ sorularının yanıtları olacak. Bu envanterden ilgili tüm kurumlar yararlanacak. Öğretim görevlilerine en iyi koşulları sağlayan üniversiteyiz. Ayda iki kez maaş veriyoruz.”
50. YIL İÇİN ZENGİN PROGRAM
AÜ’nin dünyanın en büyük üçüncü eğitim kurumu olduğunu ifade eden Rektör Aydın, Türkiye’den Almanya’ya iş gücü göçünün 50’inci yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik yapacaklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “Göçün 50’inci yılıyla birlikte üniversitemizin de Almanya’daki 25’inci yılını kutluyoruz. Bu yıl Köln’deki irtibat büromuzda bulunan sanat merkezimizde iki sergi açtık. Ekim ayında Köln Üniversitesinde bir sempozyum düzenleyeceğiz. 10 Aralık’ta üniversitemizin tiyatro ekibi Tiyatro Anadolu ‘Doyçland’ adlı oyunun prömiyerini Köln Üniversitesi’nde yapacak.”
Basın toplantısında hazır bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Gündoğan ile AÜ Batı Avrupa İrtibat Bürosu Yöneticisi Dr. Ahmet Atilla Doğan, üniversitenin Türkiye ve yurtdışı eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi verdiler.
9 BİN ÖĞRENCİ 10 BİN MEZUN
Dr. Ahmet Atilla Doğan da, 25 yıl önce konsolosluk bahçesinde bir barakada hizmet vermeye başladıklarını belirterek, “Bugün Avrupa’da 22 ülkede 9 bin öğrencimiz, 10 bin mezunumuz var. Dört yıllık lisans olarak, işletme, iktisat, kamu yönetimi, sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı okutuyoruz. İki yıllık ön lisans olarak, dış ticaret, turizm ve otel işletmeciliği, halkla ilişkiler ve tanıtım, bilgi yönetimi ve ilahiyat okumak mümkün. Özellikle Uluslararası ilişkiler programı konusunda çok talep aldık. Gelecek öğrenim döneminde bu dersi de vereceğiz. Bunu buradan müjdeliyorum” dedi.