AÜ yurtdışı uzaktan öğretim başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

AÜ yurtdışı uzaktan öğretim başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2011 17:27

Anadolu Üniversitesi 2011-2012 öğretim yılı Batı Avrupa Uzaktan Yükseköğretim Programları seçme sınavı başvuruları başladı. Sınav başvuruları 29 Nisan 2011 mesai saati bitiminde sona erecek.

Haberin Devamı

25 yıldır Almanya'nın Köln kentinde kurulu merkezi aracılığı ile Avrupa ülkelerinde eğitim-öğretim hizmeti veren Anadolu Üniversitesi'nin 2011-2012 öğretim yılı Batı Avrupa Uzaktan Yükseköğretim Programları seçme sınavı başvuruları başladı. Seçme sınavı 04 Haziran 2011 Cumartesi günü saat 14.00'de Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İsviçre?deki sınav merkezlerinde yapılacak.

AÜ Batı Avrupa Bürosu Yöneticisi Yrd. Doçent Dr. Atilla Doğan programlar hakkında şu bilgileri verdi:
"Üniversitemizin Batı Avrupa Yükseköğretim Programlarında işletme, iktisat, kamu yönetimi, dış ticaret, Türk dili ve edebiyatı, sosyoloji, turizm ve otel işletmeciliği, halkla ilişkiler ve tanıtım, bilgi yönetimi ve ilahiyat alanlarında lisans ve önlisans programları bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesi'nin Almanya'da Berlin, Frankfurt, Hamburg, Köln, Münih ve Stuttgart'ta, Almanya dışında Bern, Brüksel, Den-Haag, Londra, Paris ve Viyana'da ve Türkiye'ye dönüş yapanlar için Eskişehir'de sınav merkezleri bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesi tüm bu hizmeti açık ve uzaktan öğretim teknolojisini kullanarak yapmaktadır. Üniversitemiz; bilişim ve iletişim yöntemlerinde sürekli değişim ve gelişim yaşadığımız zaman diliminde eğitimin değişen fiziki koşullarını kullanarak sınıfsız ve sınırsız bir eğitim ortamı yaratmaktadır."

DÜNYANIN 3. BÜYÜK ÜNİVERSİTESİNDE YÜKSEKÖĞRETİM İMKANI
Dr. Atilla Doğan Anadolu Üniversitesi'nin öğrenci sayısı yönünden dünyanın 3. büyük üniversitesi durumunda olduğunu belirterek, "Üniversite'nin Türkiye dışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Batı Trakya, Azerbaycan ve Rusya'da öğrencileri ile sınav organizasyon hizmetleri bulunmaktadır. Batı Avrupa'nın 20'yi aşkın ülkesinde yerleşik öğrencileri bulunmaktadır. Batı Avrupa'da yerleşik vatandaşlarımız ve Avrupa'da bulundukları ülke vatandaşlığına geçmiş bulunan soydaşlarımız ile Türkçe bilen diğer lise ve dengi okul mezunları 29 Nisan 2011 günü mesai saati sonuna kadar, Köln'deki İrtibat Bürosu'na başvurdukları takdirde; 04 Haziran 2011 Cumartesi günü yapılacak seçme sınavına katılabileceklerdir. Yine bazı mesleki ve teknik liselerden mezun olanlar için sınavsız önlisans ve iki veya dört yıllık bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar için ikinci üniversite kapsamında sınavsız kayıt olma imkanı bulunmaktadır" dedi.

Programlarla ilgili 0221 511044 numaralı telefondan ve www.anadolu-uni.de adresinden ayrıntılı bilgi alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!