At yarışıyla gelen dostluk

Güncelleme Tarihi:

At yarışıyla gelen dostluk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2009 11:51

Almanya’nın Münih kentinde at yarişlarıyla Türk Alman dostluğu yeni bir boyut kazandı. At yarışlarına Türkiye’den 3 ünlü jokey katıldı. Birinciye Türkiye Jokey Kulübü 5 bın Euro ödül verdi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Münih Riem Yarış Kulübü Türk Alman dostluğu adına Dagfing Hipodromu’nda at yarışları düzenledi. Münih Yarış Kulübü Türk Alman Dostluğu adını verdıği yarışmaya Türk Jokey Kulübü'nü de (TJK) davet etti. At yarışlarında tam bir dostluk havası esti. Çok sayıda Türk vatandaşının izleyici olarak katıldığı ve Türk yemeklerinin ikram edildiği yarışa Türkiye Jokey Kulübü’nden üç ünlü jokey katıldı. 2 bin metre mesafeli yarışta birinci gelene TJK 5 bin Euro ödül verdi.

TJK Başkanı Behçet Homurlu, Dış ilişkiler Başkanı Mehmet Direkoğlu, Yönetim Kurul üyesi Cüneyt Çalıcıoğlu ve üyeler katıldı. Münih Başkonsolosu Ali Rifat Köksal da yarışı izledi. Türkiye’den ünlü jokey Halis Karataş, Akın Sözen ve Barış Kurdu katıldı. Türk Alman dostluğü adına yapılan yarışta Riem Hipodromu Türk ve Alman bayraklarıyla süslendi.

Dostluk pekişti


TJK Başkanı Behçet Homurlu, yarışla Türk Alman dostlğun pekiştirdiklerini vurguladı ve şöyle dedi. “Daveti aldığımızda çok sevindik. At çok kutsal bir varlıktır. Böyle kutsal bir varlıkla kutsal bir görevi yerine getirdik. Türk Alman dostluğun bir kez daha pekiştirdik. Son derece mutluyuz. Biz de Alman dostlarımızı Türkiye’ye davet ettik, onlaı İstanbul’da ağırlamaktan gurur duyacağız. Alman atları daha evvel de Türkiye’ye gelip yarışlaa katılıyordu. Ama bu şimdi Türk Alman dostluğu için yapılacak.”

Heyecan dorukta

TJK koşusu günün ikinci koşusu olarak gerçekleşti. Bu koşuda 1 numarayla Türk Jokey Barış Kurdu “Slim Shady” adlı atla yarışa katıldı. 2 numarayla Akın Sözen “Fernandio” adlı atla, 6 nmarayla Halis Karataş “Double Handful” adlı atla yarıştı. Bu yarışta Türk jokey Halis Karataş 3. geldi. Öteki iki jokeyimiz dereceye giremedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!