Asya ülkelerinin siyasi partileri Bakü’de toplandı

Güncelleme Tarihi:

Asya ülkelerinin siyasi partileri Bakü’de toplandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 19:16

Azerbaycan’da Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı (ICAPP) toplandı. ICAPP Genel Kurulu’na bir mesaj gönderen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Asya dünyanın iktisadi merkezine dönüşüyor" dedi.

Haberin Devamı

Başkent Bakü’de düzenlenen ICAPP 7. Genel Kurulu’na 35 ülkeden 200’den fazla siyasi parti temsilcisi katıldı. Azerbaycan iktidar partisi Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) ev sahipliğinde Gülistan Sarayı’nda düzenlenen toplantının açılışında Başbakan Ramiz Mehdiyev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in mesajını okudu.

Aliyev mesajında, Asya ülkelerinin uluslararası arenadaki rolünün her geçen gün daha da arttığını ve Asya’nın dünyanın iktisadi merkezine dönüşmekte olduğunu ifade etti. Ermenistan-Azerbaycan anlaşmazlığı ve Yukarı Karabağ sorununa da dikkati çeken Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal ettiğini ve bu topraklardaki tarihi ve kültürel mirası yok ettiğini, BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarına uymadığını, Azerbaycan’ın sorunun uluslararası hukuk çerçevesinde çözülmesi yönündeki çabalarının da sonuçsuz kaldığına işaret etti.

ICAPP Genel Kurulu’nda BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un da video mesajı yayımlandı. Ban konuşmasında, çatışma ve anlaşmazlıkların uluslararası işbirliklerini engellediğine dikkati çekerek, ICAPP’ın diyaloğu geliştirmek için önemli bir oluşum olduğunu vurguladı. BM Genel Sekreteri, ICAPP katılımcılarını, aşırı akımlar, iklim değişikliği ve insan haklarının savunulması konusunda birlikte çalışmaya çağırdı.

Bakü’deki ICAPP Genel Kurulu yarın da sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!