Askerlerden bakana açık mektup

Güncelleme Tarihi:

Askerlerden bakana açık mektup
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 12:19

ALMAN Ordusu Deniz Kuvvetlerine bağlı Gorch Fock eğitim gemisi mürettebatı, Savunma BAkanı Karl-Theodor zu Guttenberg'e açık mektup yazarak, ölen teğmen skandalıyla ilgili tutumunu eliştirdi.

Haberin Devamı

Gemi mürettebatı özellikel bakanın, gemi kaptanı Norbert Schatz'ı görevden almasını eleştirdi. Gemi mürettebatının mektubunda, "Sayın Bakan, bu mektupla birlikte, gemi mürettebatı olarak, basında yer alan iddialar konusunda düşüncelerimizi aktarmak istiyoruz. Bununla birlikte bu mektup, mürettebatın, komutanın arkasında durduğunun ifadesi ve bir sinyalidir" ifadeleri yer aldı. Mürettebat, teğmen adayının ölümünün, mürettebatı derinden etkilediği belirtildi. Görevden alınan komutanlarına sahip çıkan mürettebat, "Ayrıca, herkes tarafından sevilen, mürettebatına iyi davranan, gemiyi iyi şekilde idare etmek için ailesinden ve kendisinden taviz veren bir komutanın görevden alınması kabul edilemez" diye yazdı. Mürettebat, mektubunda, ölen kadın teğmen adayına yönelik cinsel taciz iddialarının da doğru olmadığını belirtirken, savunma bakanına kendilerini yalnız bıraktıkları suçlamasında bulunarak, "Biz, Gorch Fock gemi mürettebatı olarak kendimizi dünyanın öbür ucunda yalnız bırakılmış hissediyoruz" dedi.

BAKAN'A DAVA YOLDA

Görevden alınan “Gorch Fock” eğitim gemisinin komutanının Federal Savunma Bakanı Karl-Theodar zu Guttenberg hakkında dava açmaya hazırlandığı açıklandı.

Deniz Kuvvetleri'ne ait “Gorch Fock” isimli eğitim gemisinde subay adaylarına kötü davranıldığı iddiaları üzerine görevden alınan komutan Norbert Schatz'ın Federal Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg'i mahkemeye vermeye hazırladığı açıklandı. Görüşü bile alınmadan görevden alınmasını sineye çekmeyeceğini belirten Norbert Schatz, Wilhemshaven'li avukat Han-Joachim Heine'yi Bakan zu Guttenberg hakkında dava açması için görevlendirdi. Avukat Heine, müvekkilinin görevden alınması biçiminin yasalara aykırı olduğunu savundu ve Federal İdari Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Alman Ordusu Birliği Başkanı yarbay Ulrich Kirsch, mahkemeye başvurması durumunda komutan Norbert Schatz'a gereken tüm desteği vereceklerini açıkladı. Kirsch, Norbert Schatz'ın davayı kazanma şansının yüksek olduğunu da söyledi.

Federal Savunma Bakanı zu Guttenberg ise hem “Gorch Fock”un personeli hem eğitim yapanların hem de komutanın kendisinin selameti için görevden alma kararının doğru olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!