Asiye Koehler vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Asiye Koehler vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 11:39

Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD) eski başkanı Dr. Eyyub Axel Koehler’in eşi Asiye Koehler, önceki gün vefaat etti. ZMD başkanı Aiman Mazyek, konseyin eski başkanı Dr. Eyyub Axel Koehler’e eşinin vefatından dolayı başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

MAZYEK, yayınladığı mesajda, “Tecrübeli eğitimci Asiye ablayı rahmetle anacağız. Özellikle Alman okullarında Müslüman pedagojisi, İslami eğitimin ilgi alanlarına ve uzun yıllar ZMD’ye büyük destek vererek yanımızda durdu” dedi. İslam Konseyi eski Başkanı Ali Kızılkaya da “Uzun yıllardır tanıdığımız, beraberce İslam toplumuna hizmet ettiğimiz Asiye kardeşimiz çok değerli bir insandı. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Eğitimci olan Asiye Koehler, Almanya’daki Müslüman çocukların eğitim almalarında ciddi katkılar sağlamıştı. Asiye Koehler, “Toplumun bir parçasıyız. Hıristiyan çocuklar nasıl Hıristiyanlıkla ilgili dini eğitim alıyorsa, Müslümanlar da aynı kalitede, eşit şekilde İslam’la ilgili eğitime kavuşmalı” sözleriyle Almanya’daki İslam toplumunda çok tanınan bir isimdi. Bayan Koehler’in cenazesi bugün Kayseri’nin Develi ilçesine gönderilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!