Aşırı sağcılara yer yok

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcılara yer yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 10:09

ALMANYA'nın Düren kentine bağlı Merken kasabasında aşırı sağcı NPD partisinin bir mülk satın almak istemesi protesto edildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 750 kişinin katıldığı yürüyüşte "Merken'de aşırı sağcılara yer yok" denildi. Dürener Bündnis teşkilatının organize ettiği protesto yürüyüşüne Federal Milletvekilleri Thomas Rachel (CDU) ile Dietmar Nietan (SPD), NRW Eyalet Milletvekili Elisabeth Koschorreck (SPD), Düren Belediye Başkanı Paul Larue (CDU) ve yerel politikacılar da katıldı.


Yabancıların haklarını savunalım
Adı gecen mülkün satılmaması için yerel ve ulusal düzeyde politikacıları bir araya getiren protesto yürüyüşünde çok sayıda Türk derneği üyesi de yer aldı. Düren Belediye Başkanı Paul Larue (CDU) "Şehrimizde yaşayan yabancıların haklarını savunmak ve onların yanında olduğumuzu her zaman göstermemiz gerekmektedir. Bu güne kadar şehrimizde yabancı düşmanlığına konu olacak herhangi bir olay olmadı. Bundan sonra da buna müsaade etmemeliyiz. NPD partisinin burada yer almasına karşı hep beraber hareket etmeliyiz" diye herkesi sağduyulu olmaya çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!