Aşırı sağcı vekil şartlı serbest

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcı vekil şartlı serbest
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2023 12:11

Würzburg Bölge Mahkemesi, önceki gün polis tarafından aranan ve Stuttgart yakınlarında yakalanan aşırı sağcı AfD’li Daniel Halemba hakkındaki tutuklama kararını koşullara bağlı olarak askıya aldı.

Haberin Devamı

AfD’li Daniel Halemba, 8 Ekim’de Bavyera’da yapılan eyalet seçimlerinde milletvekili seçildi. Ancak halkı kışkırtmak ve anayasa karşıtı örgütlerin sembollerini kullanmakla suçlanan 22 yaşındaki Halemba’nın dokunulmazlığı, daha Meclis’in ilk kaldırıldı. Savcılık, soruşturmanın ardından ortadan kaybolan Halemba için yakalama kararı çıkarmıştı. Würzburg Bölge Mahkemesi, Stuttgart yakınlarında yakalanan Halemba hakkındaki tutuklama kararını, koşullara bağlı olarak askıya aldı. Savcı Thorsten Seebach, Halemba’nın artık haftada bir kez ikametgâh adresi olan Würzburg’da polise imza vermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Halemba’nın Würzburg’daki aşırı sağcı ‘Burschenschaft Teutonia Prag’ üyeleriyle temas kurması da yasaklandı. Soruşturma kapsamında ilk delillerin değerlendirilmesinden sonra iddiaları doğrulayan savcılık, delillerin yok edilmemesi için yakalama kararı çıkarmıştı. Ayrıca sanığın bu süre içine tanıkları etkileyebileceğinden şüphe edildi.
Halemba, eylül ayında baskına uğrayan ‘Burschenschaft Teutonia Prag zu Würzburg’un 2021 yılından bu yana üyesi. Savcılık, aşırı görüşlere sahip bir tür ‘kardeşlik örgütünün’ mekânında Nazi partisi NSDAP’ın sembollerinin yanı sıra ırkçı nitelikte çıkartmalar ve yazılar içeren nesneler olabileceğinden şüpheleniyordu. Savcılık sözcüsü, ele geçirilen nesnelerin neredeyse tamamının değerlendirildiğini söyledi ve “Suçlamalar bizim için kanıtlandı” açıklamasında bulundu. Bilgisayar ve benzeri elektronik aletlerin incelenmesi ise devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!