Aşırı sağa büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağa büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 00:00

Almanya’da Delmenhorst kenti merkezindeki oteli satın almak isteyen aşırı sağcı olduğu ileri sürülen avukata düzenlenen yürüyüşe 4 bin 500 kişi katıldı.

Haberin Devamı

Almanya’da Aşağı Saksonya Eyaleti’ne bağlı Delmenhorst’ta aşırı sağ yanlısı olduğu ileri sürülen ve daha önce aşırı sağcıların davalarına da bakan bir avukat tarafından alınması gündemde olan Hotel am Stadpark’ın satılmaması için halk yine sokağa döküldü.

Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) düzenlediği ve çok sayıda Türk’ün de yer aldığı yürüyüşe 4 bin 500 kişi katıldı. Yürüyüşten önce yapılan toplantıda konuşan Delmenhorst Anakent Belediye Başkanı Carsten Schwettmann, “Otel sahibi Günther Mergel ile görüştüm. Kendisinden oteli aşırı sağcılara satmamasını rica ettim. Sizler de aşırı sağa karşı toplandınız. Bu örnek tavır beni aşırı sağa karşı her türlü tedbir almaya cesaretlendirdi" dedi.

Schwettmann ayrıca, otelin satın alınması için başlatılan yardım kampanyasına desteğe çağırarak "Kişi başına 44 Euro bağışlasak, otel için gerekli 3,4 milyon Euro’yu toplamış oluruz" dedi. "Aktion Hotel am Stadtpark" adına açılan hesap numarası şöyle: Konto: 139 22 24, Banka: LZO Delmenhorst, BLZ: 280 501 00.

İSTEMİYORUZ

Daha sonra Oldenburg’dan gelen polisin geniş güvenlik önlemleri altında toplanan binlerce kişi yürüyüş düzenledi. Tartışmalı otele kadar yürüyen kalabalık, "Burada aşırı sağcıları istemiyoruz. Bu otelin satılmasına izin vermeyeceğiz" sloganları attı. Otel önünde konuşan DGB Bölge Başkanı Manfred Klöpper, “Aşırı sağcılar huzurumuzu bozdu. Bu böyle devam edemez. Bu insanlara katiyen tolerans tanınmamalı" şeklinde konuştu.

Recep SEPLİN - Mehmet UZUN / DELMENHORST

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!