Aşı iyi geldi ama...

Güncelleme Tarihi:

Aşı iyi geldi ama...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2022 11:41

Almanya’da koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri de sinema sektörü oldu. Salgının ilk yılında sinema salonları kapanmak zorunda kaldı. Seyirci sayısı yıl ortalaması olarak bakıldığında büyük oranda düşen sinema salonları, aşıyla umutlansa da bekleneni bulamadı. 2021 yılında her ne kadar seyirci sayısı 2020’ye göre yüzde 18 artsa da salgın öncesindeki 2019 rakamlarının çok gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

ALMAN Sinemacılar Birliğine (HDF Kino) göre 2021 yılında Almanya’da 40.4 milyon sinema bileti satıldı. Ancak bu rakam, 2019’da satılan bilet sayısının yüzde 63 gerisinde kaldı. HDF’den yapılan açıklamada, geçen yılın ilk yarısında yaşanan tam kapanmanın sinemalar için ağır bir darbe olduğu belirtildi. HDF Yönetim Kurulu Başkanı Christine Berg, 1 Temmuz’dan itibaren sinemaların yeniden açılmasına rağmen birçok yerde yine kısıtlamalar nedeniyle zorluklar yaşadığını belirtti.
Bu dönemde en çok izlenen film ise yaklaşık 6 milyon seyirciyle yeni James Bond filmi oldu. HDF verilerine göre Almanya’da 2021’de yaklaşık 6 ay boyunca açık kalan sinemalarda toplam 8 sinema filmi, 1 milyon izleyici sayısını aştı. Bunlardan sadece ikisinin Alman yapımı filmler olduğu belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!