"Artık yükselme zamanımız geldi"

Güncelleme Tarihi:

Artık yükselme zamanımız geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2012 13:04

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar ve Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, kendi görev bölgelerinde vatandaşlarla tanışma toplantısı düzenleyerek dert dinlediler.

Haberin Devamı

Başkonsolos Özçuhadar, Din Hizmetleri Ataşesi Abdullah Gümüşsoy ile birlikte Braunschweig’da çeşitli dernek yetkilileri ve vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda, şunları söyledi:

Kendinizi gerçekleştirin
“Almanya Türk toplumunun 50 yıllık bir birikimi ve geçmişi var. Artık yükselme zamanımız geldi. Birinci kuşak sağlığından fedakarlıklar yaparak çok çalışarak bu ülkeye büyük katkılar yaptı. İkinci kuşak ise geçiş sürecinin kuşağıydı, üçüncü ve dördüncü kuşak da bu ülkede artık söz sahibi olabilecek bir potansiyele ulaştı. Bu potansiyeli fiiliyata dönüştürmek için eğitimli olmamız şart. Göreve başladığım ilk günden bugüne kadar eğitimin önemine her konuşmamda değindim. Hayatta başkalarının size biçtiği rolü değil, kendinizin seçtiği rolü oynayınız.”

Eğitimsiz olmaz
Almanya’da yaşayan yaklaşık 3 milyon Türkün sadece yüzde 10’nun üniversite mezunu olduğuna da değinen Başkonsolos Özçuhadar, “Çocuklarımızın ciddi bir şekilde eğitim görmelerini sağlamamız gerekmektedir. Anadillerini ve kültürlerini kaybetmeden, Alman dilini ve kültürünü de öğrenmeliler. Diploma almadan okul bırakan gençlerimizin sayısı maalesef çok fazla. Eğitimde mevcut durumu ne zaman tesine çevirebilirsek, o zaman gerçekten olmamız gereken yere gelmiş olacağız" diye konuştu.

Çok memnunuz
Braunschweig kentinde düzenlenen toplantıda, Milli Görüş, İslam Kültür Merkezleri, Fontane dersaneleri mensupları ile yerel makamlara bağlı çalışan Türkçe öğretmenleri, Türk kökenli belediye meclis üyeleri ve basın mensuplarından oluşan konuklar, kendilerini ziyaret eden Başkonsolos Tunca Özçuhadar’a teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

DİTİB Braunschweig Derneği'nin son dönem yaptığı etkinlikler sinevizyon eşliğinde Başkonsolos Tunca Özçuhadar ve vatandaşlara izletildi.

Anneler dil öğrenmeli
Rastatt kentinde katıldığı tanışma toplantısında vatandaşların sorunlarını dinleyen Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen de, annelere Almanca öğrenmeleri konusunda tavsiyede bulunarak, bunun özellikle çocukların okulda yaşadığı sorunların çözümünde çok yardımcı olacağını söyledi.

Başkonsolos Aksen, beraberinde Başkonsolos Yardımcısı Mahmut Niyazi Sezgin ve Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar ile Türklerin yoğun olarak yaşadığı Rastatt kentinde bulunan DİTİB Merkez Camii'ni ziyaret ederek vatandaşları başkonsolosluğun çalışmaları, emeklilik, askerlik ve noter gibi hizmetler konusunda bilgilendirdi.

"Başkonsolosluğumuzu Facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinden takip edin. Buralardan bütün konsolosluk duyurularını anında öğrenebilirsiniz" diyen Aksen, vatandaşların sorun ve önerilerini de dinledi.

Aksen çocukların eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizerek "Çocuklarımız için çok daha iyi bir gelecek hazırlamalı, onların okul hayatında başarılı olması için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Vatandaşların Mavi Kart, oy kullanma, emeklilerin arabalarını süresiz Türkiye'de bırakması gibi konularda sıkıntı yaşadıklarını belirtmesi üzerine Başkonsolos Aksen, durumun farkında olduklarını ve bu konularda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!