Anuga'da partner ülke protokolü imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Anugada partner ülke protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 23:42

Türkiye'nin, Köln'deki dünyanın en büyük gıda fuarı ANUGA'ya 2009 yılında partner ülke olarak katılmasına ilişkin ön protokol dün imzalandı.

Haberin Devamı

Dünya'nın en büyük gıda fuarı ANUGA'ya 2009 yılında Türkiye'nin partner ülke olarak katılmasına ilişkin ön protokol dün Köln Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle imzalandı. Protokole Köln Fuarı Başkan Vekili Wolfgang Kranz ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki imza attı. Başkan Vekili Wolfgang Kranz, 'Türkiye sadece çok güçlü ziraatı ile değil aynı zamanda gıda sanayi ile de dikkat çeken bir ülke. Bu gücünü 2007 ANUGA'ya yaklaşık 200 firma ile katılarak bir kez daha ispatlamış oldu. Türkiye katılımcı firma sayısı olarak ABD'yi bile geride bıraktı. 2009 ANUGA inanıyorum ki Türkiye'nin gıda, meşrubat sanayi ve eşsiz mutfağını tanıtabilmesi için mükemmel bir fırsat olacaktır' dedi.
2009 LOGOSU VERDİ

ANUGA'ya Türk firmalarının katılımlarının artan bir ivmeyle devam ettiğini belirten İTO Başkan Vekili Öztiryaki ise şunları söyledi: '2009 ANUGA'ya 250-300 firma ile katılmayı hedefliyoruz. Biz İstanbul'u temsilen buradayız ama Türkiye'nin de en büyük ticaret odasıyız. Dolayısıyla 2009'da buraya geldiğimizde tüm Türkiye'yi kucaklayacağız" dedi. Köln Fuarı Gıda Bölümü Başkan Yardımcısı Peter Grothues ile Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Önel'in de katıldığı toplantıda Tahsin Öztiryaki, Wolfgang Kranz'a fincan takımı hediye etti. Kranz ise, Öztiryaki'ye çerçevelenmiş '2009 Anuga Partner Ülke Türkiye' logosunu sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!