Anuga Gıda Fuarı Köln’de kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Anuga Gıda Fuarı Köln’de kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2023 16:31

Dünyanın en büyük ve en önemli gıda ticaret fuarı Anuga bugün Köln’de başladı. Küresel gıda endüstrisinin dünyadaki önde gelen uluslararası gıda ticaret fuarı 300 bin metrekarelik Köln’deki fuar alanında davetlilere kapılarını açtı. Asya’dan Afrikaya, Orta Doğu’dan Avrupa’ya tüm dünyadan 118’den fazla ülkeden 7 bin 831 şirket 11 fuar salonunda ziyaretcileri ağırlayacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den 285’i İstanbul Ticaret Odası milli katılım organizasyonuyla 107’si bireysel olmak üzere, 392 Avrupalı Türk işletmeleriyle toplamda ise 532 şirketiyle katılımcılar arasında Türkiye 5. büyüklükte katılan ülke oldu. Katılım organizasyonuyla gelen Türkiye firmaları 2 ile 11 No’lu fuar salonlarında yer aldı. 70 bin kişinin ziyaret edeceği beklenen Köln’deki Anuga Gıda Fuarı’nda Vegan ürünler, yiyecekler, içecekler, soğutulmuş yiyecekler, et ürünleri, dondurulmuş ürünler, kurutulmuş ürünler, süt ürünleri, ekmek ve fırıncılık ve sıcak içecekler her yıl olduğu gibi, ürün katagorisine göre sınıflandırılmış salonlarda sunuluyor. Anuga 2022 yılında piyasaya lansman sayısı bir önceki yıla göre yüzde 13.6 azaldı. 2018’den 2022’ye kadar olan dönemi baz alındığında, yeni ürün tanıtımında yıllık ortalama eksi yüzde 2.5’lik bir düşüş yaşanırken, fuarın küresel yıllık büyümesi ise yüzde 4.3 seviyesinde. Almanya’daki düşüş eğiliminin nedenleri olarak ülkelerde yaşanan enflasyonun, tüketicilerdeki genel düşüşe etki ettiği gösteriliyor.

Anuga Gıda Fuarı Köln’de kapılarını açtı


HELAL GIDA SERTİFİKA STANDI
Türkiye Helal Akreditasyon Kurumu (HAK), İslam ülkeleri standardizasyon kurumlarıyla koordineli çalışan Avrupa Helal Sertifika Enstitüsü (EHZ) şirketi de bu yıl ilk kez fuara katıldı. EHZ Fuar Stand Müdürü Yusuf Çalkara Almanya Köln merkezli olan Helal sertifikalandırma şirketlerinin Türkiye dahil Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde denetim yaparak HELAL sertifikalandırma hizmetleri verdiklerini, HELAL sertifikasının Avrupa’da artık ticari bir element olduğunu helal pazarından dünya devi şirketlerin vazgeçme lüksünün olmadığını bildirdi. Yusuf Çalkara sözlerine şöyle devam etti: “Müslüman tüketicilerde artık kontrol edilmiş ve sertifikalandırılmış ürünler aramaktalar. Üretici ve satıcı firmalardan güvenilir ve köklü helal belgelendirme kuruluş firmalarınca Helal sertifikası talebinde bulunabilirler. Bizler EHZ olarak Türkiye dahil yurt dışı organizasyonlarda yerimizi alıyoruz” dedi. TC. Köln Başkonsolosu Düsseldorf Konsolosluğu Ticaret Ataşesi ve İstanbul yağlı tohumlar ve ihracatcılar Meclis Başkanı ile birlikte Anuga Gıda Fuarı’na Milli Birlik organizasyonuyla gelen ihracatcı şirketlere fuarın ilk günü katılım sertifikalarını vererek stantları ziyaret edecek. Anuga Gıda Fuarı 7-11-10 tarihleri arası saat 10.00 -18.00 arası gezilebilecek.
Anuga Gıda Fuarı Köln’de kapılarını açtı

Anuga Gıda Fuarı Köln’de kapılarını açtı

Anuga Gıda Fuarı Köln’de kapılarını açtı

Anuga Gıda Fuarı Köln’de kapılarını açtı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!