Anuga başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Anuga başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2023 16:08

Dünyanın önde gelen gıda ve içecek fuarı Anuga, 7 Ekim’de başlıyor. 104 yıllık tarihinde hem katılan ülke hem de katılımcı sayısı bakımından bu yıl en güçlüsü düzenlenecek olan Anuga, bu yıl 11 Ekim Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

Haberin Devamı

İKİ yılda düzenlenen ve bu yıl ‘Sürdürülebilir büyüme-Sektörle birlikte gıdanın sürdürülebilir geleceğine’ temasıyla gerçekleştirilecek olan Anuga’nın açılışını Federal Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir yapacak. Özdemir daha sonra fuarın resmi açılış turuna katılacak. Tarımda ve gıdada geleceğe yönelik sürdürülebilirliği göz önünde bulunduran konuları ön plana çıkaran fuarda, 118 ülkeden yaklaşık 7 bin 800 katılımcı ürünlerini sergileyecek. Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı, Anuga 2023’te ilk kez federal eyaletlerle birlikte ‘Made in Germany’ şemsiye markası altında yer alıyor. Bakanlık, elma yetiştiriciliğinde pestisitlerden nasıl tasarruf edilebileceği ve organik tarımın geliştirilmesi için hangi destek mekanizmalarının mevcut olduğunu tanıtacak.

Haberin Devamı

REKOR BEKLENİYOR
Fuara katılacak şirketlerin yüzde 94’ünün Almanya dışından olduğunu açıklayan fuar yetkilileri, toplam 300 bin metrekarelik bir alanda gıda ürünlerinin sergileneceğini duyurdu. ABD, Belçika, Çin, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya gibi ülkelerin yer alacağı fuarda Türkiye, yine en fazla katılımcı firma gönderen 10 ülke arasında alıyor. 104 yaşında olan Anuga’nın bu yıl ziyaretçi rekoru kırması da bekleniyor. En son 2021’de gerçekleştirilen Anuga fuarına salgın nedeniyle 169 ülkeden 70 bin kişi katılmıştı. Salgından önceki 2019’daki fuarı ise 201 ülkeden 170 bin kişi ziyaret etmişti.

Anuga başlıyor
SUNUMLAR YAPILACAK
Dünya gıda sektörünün kalbinin attığı fuarda binlerce üretici, yüz binlerce ürününü ve yönelimlerini sergileyecek. Katılımcı firmalar yeni ürünlerini ilk kez burada tüketiciyle buluşturacak. Fuar süresince düzenlenecek konferanslarda ve sunumlarda ise hem yeni ürünler, markalar ve eğilimler anlatılacak hem de dünya gıda sektörünün durumu masaya yatırılacak.

KÜRESEL SORUNLAR ELE ALINACAK
İklim krizi, hammadde ve enerji sıkıntısı ile hızlı nüfus artışı gibi küresel sorunları göz önüne alarak ‘Sürdürülebilir büyüme’ temasını bu yılki ana slogan olarak kabul eden Anuga’nın kurumsal partnerlerinin başında Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO) ile Avrupa’nın önde gelen gıda tasarım girişimi EIT geliyor. Fuar çerçevesinde gerçekleştirilecek konferanslar ve panellerde bu kurumların katkılarıyla, uzmanlar ve gıda sektörü temsilcileri bir araya gelecek. Bu toplantılarda ele alınacak konulardan bir bölümü şöyle:
* Sürülebilir kalkınma hedefleri.
* Üretim ve pazar süreçlerinin şeffaflığı ve kontrol edilebilirliği.
* İklim koşullarına uygun üretim süreçleri.
* Ana kaynaklarda tasarrufu dikkate alan hammadde kullanımı.
* Gıda atık israfının önlenmesi ve atıkların yeniden değerlendirilmesi.
* Dönüşümlü gıda sistemi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!