Antep'in Beyran'ı Almanyalı oldu

Güncelleme Tarihi:

Antepin Beyranı Almanyalı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2013 15:02

GAZİANTEP'in yöresel yemeği Beyran, Almanya'ya taşındı.

Haberin Devamı

Türklerin yoğun olarak yaşadığı ve restoranlarıyla ünlü Keup caddesinde açılan Sahan Kebap salonunda Beyran'ın yanı sıra Antep yöresinin diğer lezzetleri de görücüye çıktı.

Restoranın açılış kurdelesini Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcı ile şair ve müzisyen Bedirhan Gökçe birlikte kestiler. Aynı zamanda Damla Baklava salonlarının sahibi olan Kazım ve Ahmet Özarıcı'nın açtığı kebap salonun açılışına çevre sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.

Gaziantep'in yöresel Beyran çorbasının yapılışını anlatan Ahmet Özarıcı, “Beyran çorbası kuzunun kollarından yapılır, siyah et kullanılır, biraz pirinç, tereyağı, acı ve sarımsak terbiyesiyle yapılan leziz bir çorba şeklidir. Bu yemeğin özelliği porsiyon şeklinde tek tek yapılır ve sıcak olması önemlidir. Bu genelde bizim Antep yöresinde sabah 6 ile 11 arasında sunulan bir çorbadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!