Halil YETKİNLİOĞLU / LONDRA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 00:00
Londra’da yüksek ateş nedeniyle hastaneye götürülen 3 yaşındaki Armağan Denli’yi muayene eden doktor, su çiçeği teşhisi koyduktan sonra evine gönderdi. Eve geldikten sonra durumu giderek ağırlaşan Armağan, ikinci kez götürüldüğü hastanede öldü.
ARMAĞAN’ın ateşlendiğini ve kolunda kızarıklıkların meydana geldiğini fark eden annesi Fatma Denli, oğlunu pazar akşa
mı North Middlesex Üniversite Hastanesi’ne götürdü. Acil serviste Armağan’ı muayene eden
doktor, su çiçeği teşhisi koyduktan sonra evine gönderdi. Eve geldikten sonra halsiz düşen Armağan annesine uyumak istediğini söyledi. Ama giderek durumu ağırlaşmaya, kolundaki kırmızı lekeler siyahlaşmaya başladı. Saat 23.00 sıralarında eşi Yücel Denli’yi arayan Fatma Denli, ateş düşürücü ilaç istedi.
Yücel Denli, daha sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Biricik çocuğumuzun bir hastalık yaşadığını ama bunun ölümcül olabileceğini düşünemedik. En son sözü, ‘Baba, anne beni kucağınıza alın’ oldu. Durumu sürekli kötüye gidiyordu. Ambulans servisini aradık. Önce nöbetçi doktor geldi. Bakınca anlamış olacak ki, acil ambulans çağırdı. Ambulansa taşıyıp yola çıktık. Birkaç dakika sonra ambulans ışıklarını açıp acı acı sirenlerini çalınca, acılar içindeki yüreğim kavruldu. Acil servise getirilen yavrum, derhal tedavi altına alındı. Gerekli tüm tedaviler yapıldı. Ancak saat 04.20’de oğlumu kaybettik. Evimize gelen nöbetçi doktor, hastaneye ilk gittiğimizde doktorun tam teşekküllü kontrol yapması halinde çocuğumumuzun şuan hayatta olabileceğini söylemesiyle birkez daha yıkıldık. Ölüm nedeni menenjit olarak belirtildi.”
Yücel Denli, Armağan’ı ilk muayene eden doktor ve hastane hakkında dava açacaklarını söyledi.
İTSEB İNCELEME KOMİSYONU KURUYOR
İngiltere Türkiye Sağlık Elemanları Birliği (İTSEB) Başkanı Dr. Ali Demirbağ, aileyi ziyaret edip başsağlığı diledi. Armağan’ın ailesini yanında olduklarını ve her türlü desteği vereceklerini belirten Dr. Demirbağ, şöyle dedi: “Hangi süreç içerisinde bu noktaya gelindiğini aydınlatmak için bir komisyonla konuyu çok kısa zamanda ailenin izni ve isteği ile İTSEB olarak incelemeye alacağız. Sonuçları aile ile paylaşacağız. Bu zaman biriminde aileye gerekli olan, sosyal ve psikolojik desteği vermeye çalışacağız. O hastanede benzeri olayların yaşanmaması için idareden talepte bulunacağız.”
BU İLK OLAY DEĞİLLondra’da yaşayan Türkiye kökenlilerin sıkça tedavi olduğu hastanede daha önce de benzeri olaylar yaşanmıştı. Öğrenci olarak geldiği Londra’da kebapçılık yapan ‘Tombik Usta’ Murat Alaboğaz, iki ay önce karın ağrısı şikayetiyle gittiği bu hastanede ölmüştü. Apandisiti patladığı için North Middlesex Hastanesi’nin acil servisine giden Enfield Southgate milletvekili David Burrowes, acil serviste tam 12 saat sedyede bekletilmişti.