Anna oldu Anadolulu Zehra

Güncelleme Tarihi:

Anna oldu Anadolulu Zehra
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 11:26

Almanya’da 16 yaşındayken kendisinden 32 yaş büyük Özcan Dikici iletanışan Anna Lena Sechting’in hayatı tamamen değişti. Damadın Aydın’dakiköyüne yerleştiler, evlendiler. Şimdi 19 yaşında olan Anna Müslüman oldu,adını Zehra diye değiştirdi ve kendini tamamen ev işlerine verdi.

Haberin Devamı

AYDINLI Özcan Dikici (51), 35 yıl önce Almanya’nın Stuttgart kentine çalışmaya gitti.

Burada 2 kez evlendi, Ahmet (27), Hasan (25) ve Zeynel (12) isimli 3 çocuğu oldu. 2’nci eşinden ayrıldıktan sonra annesi ve 2 kardeşiyle yaşamaya başladı. 2009’da Braunscheweig’de oturan oğlunu ziyaretinde, Sechting ailesinin kızı Lena Anna (19) ile tanıştı.

Aralarında başlayan samimiyet kısa sürede aşka dönüştü. Dikici, aynı yıl Türkiye’ye kesin dönüş yapmaya karar verdi ve Aydın Bozdoğan’daki Alamut Köyü’ne yerleşti. Anna Sechting ile Özcan Dikici’nin arkadaşlıkları internet üzerinden devam etti.

2010’da Alamut köyüne gelen Anna Sechting ile Dikici evlenmeye karar verdiler. Lena Anna, Almanya’da evlilik işlemleri uzayınca, Türkiye’ye geri döndü.

Milletvekili yardım etti
Türkiye’de kalabilmesi için 3 ayda bir giriş çıkış yapması gereken Anna Sechting ve Özcan Dikici, AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç’a başvurarak yardım istedi.

Kısa sürede Anna için oturma izni alındı ve evliliğe ilişkin bürokratik engel giderildi. Çift, Alamut köyünde, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın’ın kıydığı nikahla evlendi.

Zehra Dikici, artık her gün saat 06.00’da kalkıp, inekleri sağıyor. Köy pazarından alışveriş yapıp, Türk yemekleri pişirmeyi öğreniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!