Ankaralı Schimanski

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı Schimanski
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2012 00:00

Bu ay Alman İslam Konferansı'nın gençlik yarışması başladı. Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich "Başarı Öyküleri" başlıklı yarışmaya start verdi.

Haberin Devamı

"İslam" ve "Müslümanlar" hakkında genel olarak çok sık konuşuluyor ama insanların birey olduğu unutuluyor. Yarışma bu nedenle bireylere kendini tanıtma fırsatı verip, Müslümanların iş piyasasına uyumunu teşvik edecek ve başarıyı ödüllendirecek. 14 ve 26 yaş arasındaki gençler etkileyici bir kariyeri olan bir insanı metin, fotoğraf veya video yoluyla tasvir edip, yarışmaya katılabiliyor.

Kazananlar 1000 Euro ödül sahibi ve bir gazete veya televizyon kurumunda staj görme fırsatını elde edecek. Jüride Deutsche Welle'den Ali Aslan ve Bayerischer Rundfunk'dan bir göçmen Türk ailesinin kızı olan Özlem Sarıkaya gibi isimler yer alıyor. Kendisi kısmen Türkiye'de büyümüş, Almanya'da liseyi bitirdikten sonra meslek eğitimi görmüş ve ardından da benim de bir zamanlar okuduğum Münih'in Ludwig-Maximilians Üniversitesinde okumuş. "Başarı Öyküleri" bana göre güzel bir fikir. Birçok heyecan verici biyografiyi sabırsızlıkla bekliyorum. 31 Ağustos'a kadar katılabilirsiniz. İlgi duyanlar www.deutsche-islam-konferenz.de sayfasından detaylı bilgi alabilir.

Göç ve Mülteciler Federal Dairesi Başkanı Manfred Schmidt bu hafta bir başarıya imza attı. Geçen yıl yaklaşık 150 bin göçmen yeni yerleşim yerlerinde daha iyi uyum sağlayabilmek için toplam 600 göçmen danışmanlık bürolarını ziyaret etti. Türk kökenli göçmenler, bilgi alanlar arasında en büyük ikinci gruptu. Danışma merkezleri pratik çalışıyor ve 'Nerede Almanca öğrenebilirim? Nasıl bir ev ve bir iş bulabilirim? Çocuklarım için bir bakım imkanları var mı?' gibi ve benzeri sorulara cevap veriyor. Ülke çapında yaklaşık 800 danışman aile, finans ve sağlık konularına dair hizmet veriyor.

Pazar akşamları Türkler ve Almanlar ne yapıyor, biliyor musunuz? Doğru, eğer futbol yoksa, TV'de polisiye dizisi izliyor. ARD'deki "Tatort" benim kişisel favorim. Geçenlerde ilk defa 'STAR TV'nin' beğenilen dizisi "Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi'nden' haberdar oldum. Türkiye'nin en sevilen polisiye komiseri Behzat Ç'yi Erdal Beşikçioglu canlandırıyor. Kendisine zamanın efsanevi Alman Tatort komiseri Götz George'nin oynadığı Horst Schimanski'den alıntı 'Ankaralı Schimanski' deniliyor.

Behzat Ç aynı Ruhr bölgesinde yaşayan Alman meslektaşı gibi aynı sertlikte ve bol miktarda sigara içen, alışılmadık ve huysuz davranışları olan bir komiseri oynuyor. Türk yazar Emrah Serbest tarafından yaratılan karakter, yazarın 'Behzat Ç. - Her Temas İz Bırakır' adlı romanında da yer alıyor. Berlin'deki Binooki Yyayınevi romanın Almanca'sını çıkardı. Bu yaz tatili için güzel bir roman.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!