Anıtkabir’i gezdiler

Güncelleme Tarihi:

Anıtkabir’i gezdiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 17:00

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (BALDER) üyeleri için organize ettiği Türkiye gezisinin Ankara durağı sona erdi.

Haberin Devamı

Ankara’da iki gün konaklayan Balıkesirliler, rehber eşliğinde ilk gün Anıtkabir’i ziyaret etti. Balıkesirilere eşlik eden rehber, Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale savaşları hakkında da açıklayıcı bilgiler verdi.

Günün ilerleyen saatlerinde Ankara kalesine çıkan grup, eski Ankara evlerini ve Kocatepe Camii’ni gezdi. Ardından Ankara Balıkesirliler Derneği’ni ziyaret eden kafile, Almanya ve Ankara Balıkesirliler Derneği’nin birlikte çalışma konuları üzerine görüşme yaptı.

SORUNLARINI ANLATTILAR
Eski meclisi ziyaret eden Balıkesirliler grubu, kurucu meclisin toplantıları ve kararları hakkında bilgilendirildi. Ankara’da bulunan CHP Balıkesir milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, hemşerilerini ziyaret edip, Almanya’da yaşadıkları sorunları dinledi ve bu sorunların takipçisi olacağını söyledi. İki günlük Ankara ziyaretini tamamlayan Balıkesirlilerin kültürel gezisinin ikinci durağı Eskişehir ve Bursa olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!