Anadolu kültürü Kopenhag'ta

Güncelleme Tarihi:

Anadolu kültürü Kopenhagta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2011 22:36

Danimarka Türk İşadamları Derneği DATİAD'ın, Türk Hava Yolları, Türkiye Turizm Tanıtma Müşavirliği ve çeşitli Türk firmalarının desteği ile haftasonu Kopenhag'da düzenleyeceği Türk günleri etkinliğinde kültürümüz, halk oyunlarımız, müziklerimiz ve el işlerimiz tanıtılacak.

Haberin Devamı

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yapacağı etkinlik şehrin en işlek yeri olan Kopenhag Belediye Meydanı'nda yarın saat 10.00'da başlayacak.

HERKESİ BEKLİYORUZ
Faaliyet öncesi bir basın toplantısı düzenleyen DATİAD Başkanı Nail Ad, organizasyonun yaklaşık 1 milyon krona (150 bin Euro) mal olduğunu belirterek, "Danimarka'da ikincisi gerçekleştirilecek olan Türk günü etkinliklerinde Anadolu'yu Kopenhag'a taşımış olacağız. Amacımız, burada yaşayan halkımızın bütün renklerini Danimarkalılara tanıtmak. Etkinlikler sırasında Mevlana'nın insan sevgisi semah gösterileri ile sergilenecek. Mehter takımımız da şehrin önemli mevkilerinde yürüyüşler düzenleyecek" dedi. DATİAD Başkanı Nail Ad, etkinliğinin ayrıca özel çıkarılan bir gazete aracılığı ile tüm İskandinav ülkelerine duyurulduğunu belirterek, tüm vatandaşlarımızı Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile meydanlara beklediklerini söyledi.

Ünlü sanatçılar Şevval Sam ve Murat Göğebakan'ın da konser vereceği etkinliklerde, halk dansları oyunları, takı süsleme, ebru sanatı, ney konseri semah ve mehter takımı gösterileri yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!