Amok olayına Böhmer'den sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Amok olayına Böhmerden sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 11:20

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde meslek eğitimi veren bir okulda meydana gelen saldırıda bir öğretmen öldürüldü. 23 yaşındaki saldırganın ise teslim olduğu bildirildi. Uyum Baanı Maria Böhmer'in olaya tepkisi sert oldu. Maria Böhmer Hürriyet muhabirlerinin sorularını cevaplandırdı.

Haberin Devamı

Video: BÖHMER'LE YAPILAN ÖZEL RÖPORTAJ için tıklayın...

Video: Ramazan Yılmaz: "Polisler bizi dışarı çıkarttı"...

Video:Kürşat Erol:"Korku dolu anlar yaşadık" ...

Fotogaleri: LUDWİGSHAFEN'DA OKULA SALDIRI


ALMANYA
’nın Rheinland-Pfalz Eyaleti’nde bulunan Ludwigshafen kentindeki meslek okulunda girişilen saldırıda bir kişi öldürüldü. Bıçakla öldürülen kişinin 58 yaşındaki bir öğretmen olduğu bildirilirken, okulun eski öğrencisi olan 23 yaşındaki saldırgan ise, etrafını çevreleyen polise teslim oldu.



Okuldaki kanlı baskınla ilgili düzenlenen ve Federal Hükümetin Göç ve Uyum’dan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer’in de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Ludwigshafen Emniyet Müdürü Franz Leidecker, okulda sabah saat 10.00 sularında verilen yangın alarmının üzerine olay yerine giden iki polis devriyesinin “Teslim ol” çağrısından sonra silahını bırakan saldırganın karşı koymadan teslim olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı


Okulu yakacaktı
Polisteki ifadesi süren saldırganın, suçunu itiraf ettiğini kaydeden Leidecker, “Zanlı, verdiği ilk ifadeye göre, suçunu itiraf etti. 2004 yılında okulu terk ettiğini söyleyen kişi, bıçaklayarak öldürdüğü öğretmene, zamanında kendisine haksız yere kötü not verdiği için büyük bir öfke duyduğunu dile getirdi. Saldırgan, merdiven boşluğunda, boğuştuğu öğretmeni bıçakladıktan sonra okulun ana binasına geçerek orada da elindeki kuru sıkı tabancayı rastgele ateş etti ve koridorda karşılaştığı başka bir öğretmen ile okul müdürüne de saldırı girişiminde bulundu. Ancak başarılı olamadı. Daha sonra okulun üçüncü katındaki bir sınıfa giren kişi, burayı kundaklamak isterken, kendisini çevreleyen polise, ‘teslim ol’ çağrısıyla teslim oldu. Okulda başka saldırganların bulunabileceği gerekçesiyle, bina çok kısa bir sürede tahliye edildi. Bu sırada bodrum katına inen merdiven boşluğunda, bıçaklanan öğretmen ağır yaralı olarak bulundu. İlk yardım ekibinin tüm çabalarına rağmen, öğretmen aldığı öldürücü bıçak darbesi sonucu hayatını kaybetti” dedi.



Pilot okul seçilmişti
Basın toplantısına katılan Frankenthal Başsavcısı Lothar Liebig de Hürriyet muhabirinin “Saldırgan veya bıçakla öldürülen öğretmen, yabancı kökenli miydi” sokrusuna, “İlk tespitlerimize göre ne saldırgan ne de ölen öğretmen, yabancı uyruklu. Ludwigshafen’de yaşayan saldırganın daha önce herhangi bir sabıkası da yoktu” dedi.

Haberin Devamı


Federal Göç ve Uyum Bakanı Maria Böhmer de, olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, “Burası benim seçim bölgesi olduğu için olayı duyar duymaz geldim. Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü bu okulu, özel bir uygulamalı eğitim projesi pilot okul olarak seçilmesini önermiştim. Tam da bu okulda böyle bir olayın meydana gelmesi çok üzücü” diye konuştu.



Eyalet Eğitim Bakanı Doris Ahnen de, saldırının meydana geldiği okulda önümüzdeki Pazartesi gününe kadar eğitime ara verileceğini belirterek, “Okulda kriz masası oluşturuldu ve psikologlarımız, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere psikolojik destek veriyorlar” dedi.



Çok korktuk
Yaklaşık 400’ü Türk olmak üzere 3 bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü Berufsbildende Schule Technik II adlı okuldaki 10 ve 11. sınıf öğrencilerinden Toni Çoray, Ramazan Yılmaz ve Kürşat Erol, “Olay sırasında biz de okuldaydık. Duyduğumuza göre, saldırı otel ve gastronomi eğitimini verildiği binada meydana gelmiş. Saat 10.00 sularında birden yangın alarmı çaldı. O sırada dersteydik. Öğretmenlerimiz okul binasını hemen terk etmemizi söyleyince hızla dışarı koştuk. Saldırganın bizim de sınıfımıza gelmesinden çok korktuk. Neyse ki öğrendiğimiz kadarıyla, teslim olmuş. Becker isimli öğretmenin öldüğünü duyduk” dediler.

Haberin Devamı


Başbakan bilgilendirildi
Olayın duyulmasından sonra okula akın eden polis ve ilkyardım ekipleri, öğrencileri hızla okuldan tahliye ederken, okulun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay sırasında, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler’in Rheinland-Pfalz Eyaleti’ne yaptığı ziyarete eşlik eden Eyalet Başbakanı Kurt Beck’in de saldırı hakkında bilgilendirildiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!