Amerika'ya gidecekler

Güncelleme Tarihi:

Amerikaya gidecekler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 23:09

BERLİN Kreuzberg Eğitim Merkezi'nde (BWK) meslek eğitimi gören 5'i Türk toplam 10 öğrenci Amerika'ya gidecekler. “Amerika'ya Açılan Pencere" adlı program kapsamında BWK'da eğitim gören 10 göçmen kökenli öğrenci 12 günlüğüne ABD'yi yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Haberin Devamı

ABD'nin Almanya Büyükelçisi Philip D. Murphy, ABD hakkındaki ön yargıları yok etmek ve göçmen kökenli gençlerin ülkeyi daha iyi tanımalarına imkan sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. 7 Şubat tarihinde Amerika'ya gidecek olan gençler, 12 günlük gezileri esnasında ABD'nin eğitimi, meslek eğitimi, aile yaşamı, demokratik ve idari yapısı hakkında bilgi sahibi olacaklar. Amerika ile öğrenci değiş-tokuş programının tüm organizasyonunun ABD Büyükelçiliği'nin sorumluluğunda olduğunu söyleyen ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşe Yardımcısı Tanya Ward, proje çerçevesinde Almanya genelinden 150 öğrencinin Amerika'ya gönderildiğini belirtti.

BWK ile yaptıkları işbirliğinden mutluluk duyduğunu söyleyen Ward, bu tür ziyaretlerin insanlar arasındaki ön yargıları yok etmede büyük etken olduğunu ifade etti. BWK Müdürü Nihat Sorgeç ise, bu tür gezilerini insanlar arasındaki diyaloğu artıracağını dile getirdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!