'Altın'a hücum

Güncelleme Tarihi:

Altına hücum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2012 12:12

Avrupa Şampiyonası'nda dün Türkiye, üç altın ma-dalya kazandı. İlk şampiyonluğu Gülcan Mıngır elde etti. Onu Polat Kemboi Arıkan ve Nevin Yanıt izledi.

Haberin Devamı

Helsinki’de devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye , tarihinin en başarılı gününü yaşadı. Milli sporcular günü üç Avrupa şampiyonluğu ile noktaladı. Dünün ilk mutlu haberi 3000 metre sulu engelli de yarışan Gülcan Mıngır’dan geldi. Gülcan karşısında, hemen arkasındaki rakibi Ukraynalı Svitlana Shmidt’in tüm çabaları yetersiz kaldı ve milli atlet, 9:32.36’lık derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı. Yarışta bronz madalyayı ise Alman Antje Möldner-Schmidt elde etti.

‘İlk üç için gelmiştim’
Yarış sonrasında büyük bir mutluluk yaşayan U-23 Avrupa Şampiyonu Gülcan Mıngır “Aslında ilk 3 için gelmiştim ancak seçmelerden sonra altın madalya kazanabileceğime inandım” dedi. Kontrollü bir yarış koştuğunu belirten Gülcan, “Son 200 metrede hızlı ve dayanıklı olan kazanacaktı, ben bunu başardım. Tüm Türkiye ’ye teşekkür ederim” diye konuştu.

Bronzdan sonra
altın
Günün ikinci altın madalyası Polat Kemboi Arıkan’dan geldi. 5000 metrede bronz madalya kazanan milli atlet, 10000 metrede Türkiye ’ye tarihinin erkeklerdeki ilk Avrupa şampiyonluğu sevincini yaşattı.

Nevin unvanını korudu
2010 Avrupa Şampiyonası’nda 100 metre engellide birinici olan Nevin Yanıt, Helsinki’de de altın madalya kazandı. Böylece Türkiye günü üç Avrupa şampiyonluğu ile noktaladı.

Üç finalist daha
Dün, üç Ay-Yıldızlı atlet de final vizesi kaptı. Gamze Bulut ve Aslı Çakır Alptekin kadınlar 1500 metrede finale yükseldi. Bu ikilinin madalya mücadelesi bugün saat 16.10’da koşulacak. Ayrıca erkekler 1500 metrede İlham Tanui Özbilen de bugün saat 18.50’de koşulacak finale adını yazdırmayı başardı.

Kadınlarda altıncı altın
Gülcan Mıngır ve Nevin Yanıt’ın elde ettiği altın madalyalar ile kadınlarda Türkiye , Avrupa şampiyonalarındaki altıncı şampiyonluğuna imza attı. Daha önce 2002’de 1500 metrede Süreyya Ayhan, 2010’da ise 5000 metrede Alemitu Bekele, 10.000 metrede Elvan Abeylegesse ve 100 metre engellide Nevin Yanıt Avrupa Şampiyonası altın madalyası kazanmıştı.

Polat’tan bir ‘ilk’
Polat, 10000 metrede altın madalyaya ulaşarak Türkiye ’nin ilk erkek Avrupa şampiyonu oldu. Nevin ise unvanını korudu.

Bolt’u da geçerler
Londra’da düzenlenecek 2012 Olimpiyat Oyunları öncesi Jameika’da gerçekleştirilen elemelerde Yohan Blake, 100 metre yarışında Dünya rekortmeni Usain Bolt’u geçerek birinci oldu. Blake, 2011’de Daegu’daki Dünya Şampiyonası’nda Bolt’un yanlış çıkış nedeniyle diskalifiye olmasını iyi değerlendirmiş ve şampiyon olmayı başarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!