Ela Aydın Almanya'ya bronz madalya kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Ela Aydın Almanyaya bronz madalya kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 16:54

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan Ela Aydın, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonasında Alman milli takımı adına yarıştı. 49 kiloda mücadele eden Ela Aydın, şampiyonada Avrupa üçüncüsü oldu ve bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Ela, bu derecesiyle şampiyonada Almanya'ya ilk ve tek madalya kazandıran sporcu oldu.
Ela, İsviçreli rakibini Andrea Schnell'i 12 - 0 mağlup ettikten sonra çeyrek finalde Bulgar rakibini Nikoleta Kostova 14 - 3 gibi skorlarla yendi. Yarı finalde Rumen rakibi Liana Müsteata'ya 2 - 9 yenilen Ela kilosunda Avrupa üçüncüsü oldu.

Ela Aydın Almanyaya bronz madalya kazandırdı
Ela’nın antrenörlüğünü ise babasi Demirhan Aydın üstleniyor. Pandemi dolayısıyla turnuvaya zor koşullar altında hazırlandıklarını söyleyen Demirhan Aydın, "Kızımın elde ettiği başarıdan dolayı çok sevinçli ve gururluyum" derken hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ela Aydın ise Facebook sayfasında şu paylaşımda bulundu: "Sofya’da Almanya adına 5. Avrupa madalyamı kazanmaktan mutluyum. Koronaya yakalandıktan sonra antrenmanlar aksadı. Antrenmanlar kolay geçmedi ancak uğraşımıza değdi. Tüm takıma teşekkür ediyorum"

BAKMADAN GEÇME!