Almanya'ya yaz geldi

Güncelleme Tarihi:

Almanyaya yaz geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 14:12

Almanya'da 29 dereceye varan hava sıcaklığını fırsat bilenler yüzme havuzları ve yeşillik alanlara akın edip güneşlendiler.

Haberin Devamı

ALMANYA genelinde dün 29 dereceye varan hava sıcaklığı yüzme havuzlarının dolup taşmasına neden oldu. Son günlerde yaşanan sıcak havanın önümüzdeki birkaç gün daha devam edeceği açıklandı. Bochum'daki meteoroloji merkezi Meteomedia tarafından yapılan açıklamada, pazartesi gününe kadar hava sıcaklıklarının ülkenin Güney kesimlerinde 20-25, Kuzey kesimlerinde ise 26-29 derece arasında olacağı bildirildi. Almanya genelinde yağmursuz ve açık güneşli bir hava beklenmesine rağmen Bavyera Bölgesi, Alp ve Erz dağlarının bulunduğu bölgelerde ise havanın zaman zaman parçalı bulutlu ve kısa süreli yağmur yağmasının mümkün olabileceğine dikkat çekildi.

Yüzme havuzları doldu

Anneler günü ile Pantkot Yortusu (Pfingsten) nedeniyle pazartesi gününün de tatil olması Almanya'daki yüzme havuzları, göl kenarları ve sayfiye yerlerinin özellikle güneşlenmek isteyenlerin ve temiz havada mangal yapmak isteyenlerin akınına uğradı. Öte yandan erken gelen yaz havası nedeniyle şehir merkezlerindeki kafeterya ve dondurmacı sahiplerinin yüzleri de güldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!