Almanya’ya İsrail’den Arrow 3 savunma sistemi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya İsrail’den Arrow 3 savunma sistemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 10:13

Federal Meclis Bütçe Komisyonu, İsrail’den füzeleri imha eden savunma sistemi Arrow 3 satın alınması için 560 milyon Euro ödenmesine onay verdi.

Haberin Devamı

RUSYA’dan tehditlerin artması üzerine Almanya İsrail’den Arrow 3 füze savunma sistemi satın almak için harekete geçti. Federal Meclis, ülkenin güvenliği için İsrail’den en modern teknikle üretilen ve roketleri havada imha eden Arrow 3 sistemi satın alınması için ilk etapta 560 milyon Euro ödenmesine onay verdi. Almanya’nın başkenti Berlin sınırındaki Brandenburg eyaletinde konuşlandırılması öngörülen bu sistemin toplamda Almanya’ya 4 milyar Euro’ya mal olacağı açıklandı. Almanya için özel olarak üretilecek ilk Arrow 3’lerin 2025 yılında teslim edilerek Almanya’da konuşlandırılmasının beklendiği de belirtildi. İsrail ile Almanya arasında bu ticaretin gerçekleşmesi için ABD’nin de onayına gerek duyulduğu da açıklandı.

‘ÖNEMLİ BİR ADIM’
Almanya’da yayımlanan Bild gazetesi, Başbakan Olaf Scholz’un “Bu yalnız Almanya ile sınırlı büyük bir proje” açıklamasına yer verirken, ABD’nin sorun çıkarmasının beklenmediğini yazdı. İsrail’in Berlin Büyükelçisi Ron Prosor, “Bu gelişme İsrail ile Almanya arasındaki stratejik ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bu karardan hem Almanya hem Avrupa hem de İsrail ekonomisi kazançlı çıkacaktır” açıklamasında bulundu. Alman Hava Kuvvetleri Komutanı General Ingo Gerhartz da, “Bu modern hava savunma sistemine sahip olma yönünde atılmış önemli bir adımdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!