Almanya’ya bir teşekkür bir sitem

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya bir teşekkür bir sitem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2023 11:08

Hem Almanya’yı hem de Türkiye’yi çok iyi tanıyan bilim insanı Prof. Murat Erdoğan, deprem bölgesine olağanüstü katkılarından dolayı Alman toplumuna teşekkür ederken, gereken dayanışmayı sergilemediği gerekçesiyle Alman hükümeti ve Alman medyasına serzenişte bulundu.

Haberin Devamı

ANKARA Üniversitesi Mülkiye Göç Araştırmaları Merkezi Direktörü Prof. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Türkiye-Almanya ilişkileri, her iki ülke için çok değerli ve özel. Bir akademisyen olarak daha iyi ilişkiler için hep katkı vermeye çalıştım. Kahramanmaraş merkezli deprem bu konuda yeni bir test/meydan okuma oldu. En az 50-60 bin kişinin öldüğü ve 6 önemli kenti yıkan bu dev depremde olağanüstü destek ve dayanışma gösteren Alman toplumuna ve Alman arama-kurtarma ekiplerine müteşekkirim. Almanya’daki ‘Türkiye diasporası’ da bu süreçte ne kadar önemli ve iki tarafa da katkı sağlayan pozitif bir güce dönüştüğünü gösterdi. Gönülden tebrikler ve teşekkürler. Ama ne yazık ki, Alman hükümeti ve özellikle Alman medyasının dayanışması toplumun çok gerisinde kaldı. Büyükelçilik ziyaretlerinde atılan imzalar güzeldi ama bu jestler eylemler ile desteklenmedi. Mesela deprem mağdurlarına vizelerin kaldırılması ya da kolaylaştırılması deprem için ciddi mali destek verilmesi gibi.”

Haberin Devamı

TÜRK TOPLUMUNU MAĞDUR EDİYOR
“Alman medyası ise siyasetçilerden bile daha politik bir pozisyon almış durumda. Bugün konu Türk hükümetini sevmek ya da güvenmek değil. Çok ağır bir afet yaşanıyor. Ve unutmayalım Türkiye sadece hükümetten ibaret değil. Bazen depremden daha çok, 5 milyondan fazla mültecinin yaşadığı Türkiye’den yeni mülteciler gelebilir endişesi ile yapılan ‘stratejik’ yardım planlamaları da ayrıca üzüntümüzü artırıyor. Bugün çok büyük bir felaket yaşanıyor ve desteğe ihtiyaç var. Afet döneminde siyasi tavırla dayanışma eksikliği Türk toplumunu mağdur ediyor. Türkiye’deki insanların acil ihtiyaçlarını ve Alman toplumuna 1960’lı yıllardan beri her anlamda güç veren Türkiye kökenlilerin duygularını görmezlikten gelmeyin.”

BAKMADAN GEÇME!