Almanya’dan Hamas ve Samidoun yasağı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan Hamas ve Samidoun yasağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 14:54

Almanya, ülkede 20 yıldır yasak olan Hamas’ın faaliyetleri ile ‘Samidoun’ olarak bilinen ‘Filistinli Esirlerle Dayanışma Ağı’nın derneklerini resmen yasakladı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Olaf Scholz’un İsrail’de 7 Ekim’de giriştiği saldırılardan sonra Hamas’ı ve destekleyen örgütleri yasaklayacaklarını ilan etmesinin ardından ilk somut adım atıldı. Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser, bugün itibariyle Hamas’ın faaliyetlerini ve ‘Samidoun’un uzantısı dernekleri resmen yasakladıklarını açıkladı. Hamas’ın saldırılarını başta Berlin olmak üzere Almanya’nın çeşitli kesimlerinde Samidoun üye ve yandaşlarının kutladıklarını, böyle bir tutuma kesinlikle göz yummayacaklarını belirten Faeser, “Almanya’da Yahudi düşmanlığına yer yok. Biz Yahudi düşmanlığına karşı kararlı bir şekilde mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi. Son dönemlerde Yahudilere dönük tehdit ve saldırıların arttığını, İsrail karşıtı gösterilerde suç teşkil eden sloganlar atıldığını ifade eden Faeser, “Hamas İsrail’i yok etmek, Samidoun da insani değerlerle bağdaşmayan Yahudi düşmanı bir tutum sergiliyor” dedi. Faeser, hukuk devletinin tüm imkânlarını kullanarak, Samidoun ve benzer örgütlere Almanya’da göz açtırmayacaklarını vurguladı.

Almanya’dan Hamas ve Samidoun yasağı

BSI Başkanı Claudia Plattner, İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Haberin Devamı

SİBER SALDIRI TEHLİKESİ ARTTI
Dünyanın çeşitli kesimlerinde olduğu gibi Almanya’da da siber saldırı tehdidi ve tehlikesinin arttığına dikkat çekildi. Bakan Faeser, Enformasyon Tekniği Güvenlik Dairesi BSI) Başkanı Claudia Plattner’le beraber ‘Almanya’da IT Güvenliği 2023’ raporunu açıkladı. Raporda, dijitalleşmede artışa paralel olarak Almanya’da ekonomi, politik ve bilim kurumlarına yönelik siber saldırı tehdidinin de arttığına yer verildi. Dijital programların engellenmesi için günde 250 bine yakın girişimde bulunulduğu ve her gün ortalama 21 bin programın bundan etkilendiğine dikkat çekildi. Bazı hastaneler ile yerel yönetimlerde işlemlerin geçici olarak siber saldırılar nedeniyle tamamen durdurulduğu da belirtildi. Siber saldırılar yüzünden Alman ekonomisinin yılda 200 milyar Euro kayba uğradığını söyleyen BSI Başkanı Claudia Plattner, aynı zamanda, bunun önüne geçilmesi için ekonomi ve bilim kuruluşları ile politikacıların el ele vererek, dijitalleşme teknolojisinde yenilenme yöntemiyle önlemler alınmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!