Almanya’da Ukrayna savaşının ardından askerliğe ilgi arttı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Ukrayna savaşının ardından askerliğe ilgi arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2022 13:09

Askerlik hizmetinin serbest olduğu Almanya’da Ukrayna savaşından sonra orduya katılmak için yapılan başvurularda artış olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

FEDERAL Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Almanya Ordusu’nun internet sayfasından ve telefonla askere alınmak için yapılan başvuranların sayısı son günlerde arttı. Ordudaki açığı kapatmak üzere önceleri reklam vererek personel aramak durumunda kalan ordunun, son zamanlardaki başvuruları değerlendirmek üzere alınan randevu sayılarında da hissedilir derecede çoğalma olduğu ifade edildi. Diğer yandan kendilerini yedek askerlik için kayıt ettiren kişilerin de aktif görev almak için başvuruda bulunduğu ve bunların arasında çok sayıda kadın olduğu öğrenildi.

Almanya’da Ukrayna savaşının ardından askerliğe ilgi arttı

ÜST DÜZEY TOPLANTI
Ukrayna savaşının başlamasından sonra orduyu modernleştirmek için hükümetin savunma bütçesine ek olarak 100 milyar euro ayıracağının açıklanması üzerine askerliğe olan ilginin arttığı değerlendirmesi yapılırken, Bild gazetesinde yer alan habere göre, Başbakan Olaf Scholz’un (SPD) konuyla doğrudan kendisinin ilgilendiği, Genelkurmay Başkanı Eberhard Zorn ile 21 Mart Pazartesi günü bire bir görüşme yaparak milyarlık ödeneğin hangi savunma projelerinde kullanılacağına dair karar vereceği belirtildi. Toplantıda Savunma Bakanı Christine Lambrecht’in (SPD) de hazır bulunacağı kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!