Almanya'da Türk basını çok önemli

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Türk basını çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 14:17

Frankfurt Başkonsolosu M. Mustafa Çelik, Hürriyet’in Frankfurt tesislerini ziyaret etti. Hürriyet’in Avrupa baskılarının yanı sıra Bild, Financial Times, The Wall Street Journal, Nikkei gibi uluslararası tanınmış gazetelerin de basıldığı tesisleri de gezen Başkonsolos Çelik, işletmenin gurur verici bir Türk yatırımı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Babasının öğretmenlik ve ataşelik görevleri nedeniyle çocukluk ve gençlik yaşamının önemli bir döneminin Almanya’da geçtiğini belirten Başkonsolos Çelik, “Hürriyet, burada yayınını sürdüren en eski ve güçlü marka. Almanya’da yaşayan Türklerin büyük bölümünün gazete ile ilk tanışmaları, eve alınan Hürriyet’le olmuştur. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız açısından sadece haber almak için değil, aynı zamanda haklarını öğrenmeleri, sıkıntılarını dile getirmeleri ve Türkçelerini yaşatmaları açısından başta Hürriyet, Türk basınının büyük önemi olduğuna inanıyorum” dedi.

Almanyada Türk basını çok önemli


RANDEVU ALMADAN GELMEYİN

Frankfurt Başkonsolosluğu’nda randevu sistemine 15 Şubat’ta geçtiklerini hatırlatan Başkonsolos Çelik, bekleme sürelerinin kısaltılması ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla askerlik, noter, nüfus, vatandaşlık, e-pasaport ve vize dahil tüm işlemlerde artık internet üzerinden randevu sistemi uygulandığını belirtti.

İşlem yaptırmak isteyenlerin mutlaka önceden randevu alarak gelmeleri gerektiğini vurgulayan Çelik, “Randevu sistemine bu hafta başında geçtik. Şimdilik çok yeni, ancak kısa sürede oturacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız bu yeni randevu sistemi ile işlemlerini beklemeden daha çabuk ve rahat yaptırabilecek” diye konuştu.

Almanyada Türk basını çok önemli

Hürriyet tesislerini gezen Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik’e, Doğan Media International Genel Müdürü Sevda Boduroğlu eşlik etti. 

DÖVİZLİ ASKERLİKTE ACELE ETMEYİN

Frankfurt Başkonsolosu Çelik, dövizle askerliğin 6 bin Euro’dan bin Euro’ya indirilmesinden sonra başkonsolosluklarına başvurularda ciddi artış olduğunu söyledi.

Yeni düzenlemeden yararlanmak isteyenlere çağrıda bulunan Başkonsolos, “Askerlik Kanunu’nda yapılan değişiklikle bu yıl dövizle askerlik ücreti için ödenen meblağın 6 binden bin Euro’ya indirilmesinden sonra, başvurularda büyük artış oldu. Kanuna göre 38 yaşına giren 1978 doğumlu yükümlüler için bu yıl sonuna kadar vakit var, acele etmelerine hiç gerek yok” dedi.

BAKMADAN GEÇME!