Almanya'da tüm Türkler sokaktaydı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada tüm Türkler sokaktaydı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 14:28

Almanya'nın bir çok kentinde Türkiye'nin galibiyeti büyük bir sevinçle kutlandı.

Haberin Devamı

İŞTE ALMANYA'DAN ŞEHİR ŞEHİR KUTLAMA FOTOÐRAFLARI: http://www.hurriyet.de/?navi=fotogaleri&kat=101&banner=0

Frankfurt
yıkıldı

TÜRKİYE'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın evsahiplerinden İsviçre'yi 2-1 yenmesinden sonra Frankfurt'da yaşayan Türkler de bayraklarla sokaklara döküldü. Rosmark'taki Publing Viewing'de maçı birlikte izleyen on bini aşkın Türk, maçta son dakikada gelen golle büyük bir coşku yaşadı. Ellerinde büyük Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi, sokaklarda yaya ya da araçlı olarak ''Türkiye, Türkiye, Şampiyon Türkiye'' sloganlarıyla milli takımın galibiyetini büyük bir coşkuyla kutladı.

İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

****************

STUTTGART

A Milli Futbol takımımızın ev sahibi İsviçre ile yaptığı maçı 2-1 kazanması Türkleri sevince boğdu. Maçı dev ekranlardan heyecanla izleyen Türkler maçtan sonra sokaklara dökülerek sevinç gösterilerinde bulundular.
Araba konvoylarına ve korna seslerine karşı polis Stuttgart’ın merkezine giden çevre yolları kapattıysada Theodor Heuss caddesinde sahaba kadar süren karnaval sevinci yaşandı.

Oya SAKARYA / STUTTGART

****************

Galibiyet sevinci
Köln'de Türkleri sokağa döktü

AVRUPA şampiyonası'nda Türkiye'nin güçlü rakibi İsviçre'yi 90+3'de 2-1 mağlup etmesinin ardından Almanya'ın her kentinde olduğu gibi NRW Eyaleti'nde yaşayan Türkler de oturdukları kentlerde sevinç çığlıkları arasında sokağa döküldüler. Kimileri Türk bayraklarıyla kent merkezlerinde eğlenmeye giderken, kimileri ise otomobillerine binerek galibiyet turu attı. Eğlencelere sabahın geç vakitlerine kadar devam edildi. Polisten alınan bilgilere göre kutlamalar sırasında büyük bir olay yaşanmadı.

KÖLN

Yüz binden fazla Türkün yaşadığı Köln kentinde maçın sonunda ellerine Türk bayrağı alarak sokaklara dökülen Türkler, sevinç gösterileri ve tezahüratlar eşliğinde galibiyet sevincini kutladılar. Köln'ün şehir merkezindeki Friesenplatz'da buluşan Türkler maçın ardından başladıkları eğlencelerini sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdüler. Galibiyet sarhoşu Türkler, pazar günü oynanacak Çek Cumhuriyeti maçını da kazanıp milli takımın çeyrek finale çıkacağına inandıklarını söylediler.

RECKLİNGHAUSEN

Maden kenti Recklinghausen’ın Belediye Sarayı’nın önünde kurulan dev ekranda milli takımın İsviçre ile yaptığı maçı izleyen iki bine yakın Türk, 90+3’de Arda’nın golüyle adeta mutluluktan havalara uçtular. Maçın bitimiyle birlikte Belediye Sarayı’nın önünü karnaval alanına çeviren Recklinghausenli Türkler, 'Şampiyon Türkiye, En Büyük Türkiye' tezahüratları ile büyük bir coşku yaşadılar.

NEUSS

Neuss Rennbahn’ı dolduran ikibine yakın Türk, İsviçre karşısında alınan galibiyetinden sonra sokaklara döküldü. Tüm caddeler adeta kırmızı-beyaz renklerle şenlendi. Türk bayrağı ve Türk milli takımının tişortlarıyla dışarıya çıkan vatandaşlarımız, araçlarıyla kent merkezinde turlar atarak Hammerland Caddesi'ni iki saat boyunca trafiğe kapattılar. Yolları açmak için gelen polislere de 'Almanya Almanya' diye tezahürat yapıldı. Kutlamalarda her hangi bir olay çıkmadı.

DÜREN

Düren'de yaşayan Türkler maçı belediye önüne kuruşlan dev ekranda seyrettiler. Organizesini Almanya Trabzonsporlular Derneği'nin üslendiği maçta CDU'lu politikacı Tohmas Raschel ve Belediye Başkan Yardımcısı Albert Eser de bulundu. Maçı Türk seyircilerle birlikte izleyen iki politikacı Türklerin sevincine ortak oldular. Golün son dakikada gelmesi ve galibiyete çok yakın olunduğunu düşünen seyirciler kentin içinde otomobilleriyle zafer turu attılar.

Filiz KALAMAN-Erol AÐCA-Ali ÇALIŞKAN-Mesut ZEYREK-Murat SAÐLAM/ KÖLN-RECKLINGHAUSEN-NEUSS-DÜREN

****************

Münih bayram yerine döndü

TÜRK millilerin İsviçre'yi 2-1 yendiği maçtan sonra dışarı fırlayan Türkler, Münih caddelerini bayram yerine çevirdi. Kızlı erkekli gruplar halinde kentin can damarı sayılan Leopoldstrasse'ye gelen Türkler, davul zurna eşliğine halay çekti, oyunlar oynadı. Sevinç yumağı oluşturan Türk gençlerine çok sayıda Alman gencinin de katıldığı gözlendi. Yaklaşık üç kilometrelik cadde tamamen araç trafiğine kapatıldı. Caddeye yakın Cennet Restoran'da Türkler ve Alman arkadaşları beraberce maçı izledi. Maçın bitiminden sonra sevinç gösterileri yapan izleyiciler, 'Son saniyede bir kez de sevinen taraf biz olalım' şeklinde yorum yaptı. Önceki futbol turnuvalarında sert tavır takınan emniyet güçlerinin bu sefer oldukça anlayışlı olması dikkat çekti.

Ali MERCİMEK / MÜNİH

****************

Berlin'de milli maç coşkusu

Almanya'da milli maç coşkusu mitinge dönüştü. Maçın sona ermesinin ardından Berlinli genç sporseverler kent Merkezi Kurfürstendamm üzerinde ellerindeki Türk Bayrakları ile ortalığı miting alanına çevirirken, sevinç çığlıkları attılar. Portekiz maçında forma giymeyen Arda, İsviçre karşısındaki oyunuyla dikkat çekerken, maçın 90+2 uzatmalarında attığı güzel golle Türklerin gönlünde taht kurdu. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sokaklara fırlayan Berlinli sporseverler kent merkezi Kurfürstandamm'da ellerinde Türk Bayrakları ve Türk Bayrakları ile süsledikleri otomobilleriyle şehir turu attılar ve caddeyi trafiğe kapatıp, milli takımı coşku içinde tezahürat yapıp, 'Arda sen çok yaşa', 'En büyük Türkiye, başka büyük yok', 'Avrupa bekle biz de geliyoruz' şeklinde sloganlar attılar. Caddeyi uzun süre trafiğe kapatan kalabalığı dağıtmakta güçlük çeken polis, gençleri ikaz ederek dağılmaları istedi. Kalabalık gece geç saatlere kadar şehirdeki turunu sürdürdü

Süleyman SELÇUK-Aydın ULUN/BERLİN

****************

Hannover'de Türkler şehir merkezini trafiğe kapattı

Türkiye’nin İsviçre’yi 2-1 yenmesi Türkleri sevince boğdu. Son dakikalarda Arda’nın attığı galibiyet golüyle çılgına dönen hakemin bitiş düdüğünü çalmasıyla soluğu sokaklarda alan Türkler, galibiyeti 'Türkiye, Türkiye' sloganları atarak, halaylar çekerek kutladılar. Hannover’de yaklaşık 2 bin dolayında Türk Hannover merkezi olan Steintor’da toplanıp 'Avrupa Avrupa duy sesimiz', 'Türkiye, Türkiye' sloganlarıyla Hannover’i inlettiler. Şehir merkezinde galibiyeti kutlayan Türklere poliste yardımcı oldu ve bir süre kent merkezine araç girişi ile tramvay girişi yapılmadı. Meydanda davullar ve zurnalar çalınıp halaylar çekildi. Her tarafın kırmızı beyaz olduğu kent meydanında sevinç gösterileri 1 saat kadar sürdü.

Mehmet UZUN - Sedat OLGAÇ / HANNOVER

****************

Bremen'de önce hüsran sonra çoşku

Yağmurun azizliği ile rakip takım İsviç’renin gelen gölü ile ilk yarıyı 0-1 yenik kapatan (A) Milli Takımımız vatandaşlarımıza hüsran yarattı. İkinci yarıda çoşan Millilerimiz önce Semih ile beraberliği sonra Arda’nın bazukası ile galibiyeti yakalayan Milli Ekibimiz bu kez İsviçre’yi hüsrana uğrattı. Milli Takımımızın bu maçını Bremen’deki Türk-Alman İşadamları TEWİFO Başkanı Bülent Uzuner, Yönetim kurulu ve üyeleri Genç İşadamlar ödüllü, Bünyamin Şereflioğlu’nun iş yerindeki ofisinde maçı izlediler

Recep SEPLİN/BREMEN

****************
Mannheim ve Ludwigshafen'de binlerce kişi Türkiye'nin zaferini coşkuyla kutladı

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, grubundaki ikinci maçında ev sahibi İsviçre'yi 2-1 yenince, Türkler sokaklara döküldü. Avrupa'nın çeşitli kentlerinde olduğu gibi Almanya'nın Mannheim ve Ludwigshafen şehirlerinde de büyük zaferi çılgınca kutlayan Türkler, bayraklarını, flamalarını alıp meydanlarda toplanmaya başladı.

Mannheim'da yaşayan Türkler, maçın bitiş düdüğüyle birlikte Ay-Yıldızlı formalarını giyen, bayrağını eline alan arabalarıyla şehir turu attı. Kornalarla ve tezahüratlarla Mannheim'i inleten Türkler'in buluşma noktası Marktplatz meydanı oldu. Arabalarla uzun konvoylar oluşturan Türkler trafiğin uzun süre tıkanmasına neden oldu.

Ludwigshafen'de de kutlandı

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde de milli takımın zaferi coşkuyla kutlandı. Bayrağını kapan soluğu sokakta alırken, arabasına atlayan kornalar eşliğinde şehir turu attı. Ludwigshafenli Türkler daha sonra konvoylar halinde yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Mannheim'a akın ettiler. Türklerin büyük coşkusuna zaman zaman Almanlar da eşlik etti. Türk arkadaşlarıyla sokağa koşan Almanlar, Türkler gibi çılgınca büyük galibiyeti kutladı.

Mustafa BORAK-MANNHEIM/LUDWIGSHAFEN

****************
Nürnberg'de galibiyet coşkusu

Baştan sona heyecan içinde geçen ve 2-1 üstünlüğümüz ile biten İsviçre maçının ardından vatandaşlarımız, Avrupa’nın her tarafında olduğu gibi, Nürnberg’ de de galibiyetin sevincini doyasıya yaşadılar. Maçın bitimi ile Nürnberg’ in ünlü Plarrer meydanını dolduran 7’sinden 70’ine insanlarımız, galibiyetin tadını hep birlikte çıkardılar. Türk exportları dükkanlarını gece yarısı bile açık tutarak,bayrak satma rekoru kırdılar. Polis, Plarrer meydanına çıkan tüm yolları keserek, bu alana araç girmesine engel oldu.

Taner TÜZÜN/ NÜRNBERG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!